Birce Polat’tan ‘Anlatımlı’ piyano resitali

featured

Piyanist Birce Polat 4 Mart’ta Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

2013 yılından bu yana, klasik müzik tarihinde köklü bir geçmişi olan “salon konseri”ni Ankaralı müzikseverlerle buluşturan Mozarthaus’un Mart ayı konser programında ilk sanatçı Piyanist Birce Polat olacak.

Wolfgang Amadeus Mozart’ın iki piyano sonatı ile Felix Mendelssohn ve Ahmet Adnan Saygun’un yapıtlarından oluşan anlatımlı piyano resitaliyle Birce Polat, Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Tarih: 4 Mart 2020 Çarşamba

Saat: 20:00

Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Ankara
 

BİRCE POLAT KİMDİR?

Gülsin Onay’ın “Birce harika bir piyanist ve müzisyen!” dediği Birce Polat 1989 doğumlu.
Beş yaşında piyano ile tanıştı.
Doç. İlke Dolkun’un İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Sınıfı, piyanist Gülnare Sekinskaya ile özel çalışmaları ve Üsküdar Amerikan Lisesi eğitimini takiben Almanya Lübeck Müzik Akademisi (Musikhochschule Lübeck) sınavlarını en yüksek notla kazanarak, David Meier ve Prof. Konstanze Eickhorst’un sınıflarından piyano lisans diploması aldı. Yüksek başarı ödülü ile dört yıllık eğitimini tamamladı.
Enstrüman çalışmasında “flow” (akış) deneyiminin kişilikler arası farklılıkları adlı uluslararası bir yayını ve basılı kitabı bulunan Birce Polat, piyano tekniği metotlarıyla tanınan dünyaca ünlü pedagog Prof. Karl-Heinz Kaemmerling‘in sağlığında gerçekleştirdiği son ustalık sınıflarında aktif olarak yer aldı.
Türkiye’ye döndükten sonra İTÜ bünyesinde lisanstan doktora eğitimine (Music PhD) kabul edilen piyanist, oda müziği, solo resitaller ve ev konserleri düzenlemektedir. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay (Gümüşlük Festival Akademisi), Prof. Gülnara Aziz (Mozarthaus Ankara Masterclass) ve Prof. Vassilia Efstathiadou (Hannover Yüksek Müzik Akademisi) danışmanlığında ustalık sınıflarında, özel atölyelerde ve konserlerde yer almaktadır.
Bilgi ve birikimini özel öğrencileri ile paylaşmayı misyon edinen Birce Polat, İstanbul Feneryolu’ndaki stüdyosunda çalışmalarına devam etmektedir.

Birce Polat’tan ‘Anlatımlı’ piyano resitali

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!