1. Haberler
  2. Gündem
  3. SU-57 gündemden çıkıyor mu? Ankara’nın F-16 planı

SU-57 gündemden çıkıyor mu? Ankara’nın F-16 planı

ABD'nin F-16 satışı konusunda sıcak mesajlar vermesi üzerine Ankara'nın Rus SU-57 seçeneğini gündemden çıkardığı öne sürüldü.

featured

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kongre’ye gönderilen mektubunda, Türkiye’ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağı ve aynı zamanda NATO’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceği belirtilmişti. Kongre’nin F-16 ve modernizasyon kiti satışıyla ilgili mektubunun Türkiye’nin hava gücüyle ilgili planlama ve seçeneklerini yeniden gündeme getirdiği iddia edildi.

Milliyet’ten Aydın Hasan’ın haberine göre Türkiye; ABD’nin 40 adet F-16 Blok 70 ile 80 adet savaş uçağının modernizasyonu için kit satın alma talebine olumlu yanıt vermesi halinde aralarında Rus malı SU-57’nin de bulunduğu yeni nesil savaş uçağı temin seçeneklerini gündem dışına alabilecek. Bu durumda, Milli Muharip Savaş Uçağı (MMU/TF-X) envantere alınana kadar hava-hava muharabesinde oluşabilecek zafiyet 120 adet F-16 Blok 70 uçağı ile kapatılacak.

ABD, Rusya’dan S-400 savunma sistemi alması nedeniyle Türkiye’yi 5. nesil savaş uçağı olan F-35 programından çıkardı. Türkiye, Milli Savaş Uçağı’nın envantere 2030’da girecek olması nedeniyle önümüzdeki sekiz yıl hava gücünde oluşabilecek zafiyeti engellemek için seçenekleri gündeme almıştı.


Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!