1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hafize Gaye Erkan’ın ipini kim çekti? ‘İddialar ortaya çıkınca hamlesini yaptı’

Hafize Gaye Erkan’ın ipini kim çekti? ‘İddialar ortaya çıkınca hamlesini yaptı’

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "görevden affını" istemesinin perde arkasına ilişkin yeni kulis bilgileri ortaya çıktı.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetimindeki yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığına atanan, ilk kadın başkan Hafize Gaye Erkan, 7 ay 23 gün sonra istifa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “affını” talep eden Erkan, istifa metninde, hakkında son dönem ortaya atılan iddialara ilişkin olarak “itibar suikastine uğradığını” ifade etti.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, bugünkü yazısında konuyla ilgili şu iddiaları aktardı:

Merkez Bankası Başkanı’nın, 24 Ocak’ta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği gün, Cumhurbaşkanıyla görüştüğü belirtiliyor. Zaten resmi temaslara katılan Gaye Erkan ile görüşmenin aynı gün yapıldığı aktarılıyor, AKP kulislerinde. İletişim Başkanlığı’nın açıklamasının aksine…

‘ŞİMŞEK’E TELKİN’ İDDİASI

Parti kurmaylarının Şimşek’e “Sorunu birlikte çözün ve yola devam edin. Aksi durumda onun başarısızlığı hepinize fatura edilmeye çalışılır. Krizi geride bırakın’ telkini yaptığı iddia edildi. Ancak yönetim anlayışı farklılığı nedeniyle Şimşek ile Erkan’ın ilişkisi eskisi gibi olmadı. Erkan’ın değişken ruh halinin de sorunu beslediği belirtiliyor. Şimşek’in yaşananlarla ilgili rahatsızlığının sürdüğü, ikilinin çalışmakta zorlandığı noktada da değişikliği gündeme getirdiği öne sürüldü.

‘ERDOĞAN BU KEZ İZLEDİ’

Bütün bu süreçte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sadece konunun kazasız-belasız atlatılması, ekonomik ve siyasi sonuçlarının olmamasıyla ilgilendiği belirtiliyor.”

‘MEHMET ŞİMŞEK ÇOK ÖNCEDEN HABERDARDI’

Hafize Gaye Erkan’ın görevden ayrılmasıyla ilgili kulis yazısı yazan Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt da, “Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Başkanlığı’ndan istifa etti. Bakan Şimşek’in ekonomi yönetimindeki en önemli kozuydu. Ama ilk hayal kırıklığını da Şimşek onda yaşadı” ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

“Ortaya çıkan iddialardan çok önceden haberdardı. Erkan’ın muhtelif açıklamalarda da Bakan olarak kendisinin önüne geçmesinden hiç hoşlanmamıştı. İddialar ortaya çıkınca hamlesini yaptı ve sahip çıkmadı. Seçim sonuna kadar görevde kalmasına da ‘istikrar için seçimden sonra görevden ayrılacak Merkez Bankası Başkanı zafiyet yaratır’ diyerek karşı çıktı.

Erkan’ın yerine, yardımcısı Fatih Karahan atandı. Bakan Şimşek açıklamasında vurgulu bir biçimde benim tercihim dedi. Ama mesele, ‘gerçekten onun tercihi mi? Onun tercihi ise kaçıncı tercihi?’ sorularının yanıtıdır aslında.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Şubat 2024, 14:48

    Şimşek, akçeli işleri ayyuka çıkınca kovulan sonra saraydaki etnikçi kitlenin telkinleriyle tekrardan koltuğa oturtulan birisi.

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!