1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’in saldırılarına Hizbullah’tan yanıt: İlk kez…

İsrail’in saldırılarına Hizbullah’tan yanıt: İlk kez…

Beyrut’un güneyinde şiddetli patlama meydana geldi. İsrail'in saldırılarına yanıt veren Hizbullah, Hayfa'ya füze saldırısı düzenledi. Şehir merkezi ilk kez vuruldu.

featured

İsrail’in saldırıları altındaki Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bulunan Dahiye bölgesinde şiddetli patlama oldu.

Patlama, İsrail ordu sözcüsünün Beyrut’un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah’a ait olduğu iddiasıyla saldırı tehdidinde bulunmasının ardından meydana geldi.

Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine atılan füzeler sonucu 7 kişi yaralandı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’ndan aktardığı haberinde İsrail’in kuzeyindeki Hayfa’ın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler sebebiyle 6 kişinin orta ve hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Yaralıların tedavi için kentteki Rambam Hastanesi’ne nakledildiği ifade edildi.

İsrail’in kuzeyindeki Tiberya kentinde de füze düşmesi sonucu bir kişinin “orta ila ciddi arası” bir şekilde yaralandığı aktarıldı.

ŞEHİR MERKEZİ İLK KEZ VURULDU

İsrail ordusu, Hizbullah ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023’ten bu yana ilk kez Hayfa’nın Carmel ve körfez bölgelerine Lübnan’ın güneyinden 15 füzenin fırlatıldığının gözlemlendiğini duyurmuştu.

Hayfa’nın çevresindeki bölgelere birçok kez Hizbullah tarafından füze saldırısı düzenlenirken, şehir merkezi ilk kez hedef alınıyor.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!