CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin tümü üzerine görüşmelerde şahsı adına söz aldı.
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasının gerçekliğine ilişkin tartışmalara göndermede bulunan Emir’in sözleri Genel Kurul’da tartışmaya yol açtı.
ANKA’nın haberine göre; bütçeyi bir hastaya benzeterek “Çocuğunuzun ateşi var acil servise götürdünüz. Ne yapmak lazım; ateş niye var diye bakmak lazım” diyen Emir, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı, diploması olup olmadığı belli değil ama doktor olmadığı kesin. ‘Ben bu çocuğu tedavi ederim’ diyor. Bu çocuğun ateşi niye çıkıyor çünkü enfeksiyon var, yerini bulacaksın. Ne demek bu; ‘faiz sebep, enflasyon sonuç.’ Burada yüzde 19’luk faizi yüzde 9’a indirdiler diye alkışladılar burada.”
‘KAZANIP KAZANMADIĞI BELLİ DEĞİL’
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler de söz alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diploması ile ilgili tartışmaları hatırlattı.
İmamoğlu’nun KKTC’de okurken İstanbul Üniversitesi’ne geçtiğini kaydeden Güler, şöyle konuştu:
“Değerli hatip, biraz önce bize sağlıkla ilgili konuşurken bir anda ‘Seçim, diploma’ dedi. İnsanlar, rutininden başka bir alana geçtiğinden büyük ihtimalle yakın zamanda yaşadığı bir olayın ön beyinde gerçekleşen arka beyine geçtiği bilinir denir. Sayın hatip, malum bir eş başkanları var ya Kıbrıs’ta okuduğu iddia edilen. Yüksek lise mi, üniversite mi, sahte okul mu ne okuduğu belirsiz okuldan… Kazanıp kazanmadığı belli değil ve bir anda İstanbul Üniversitesi’nin İngilizce bölümüne geçiş yaptı. Acaba o diplomayla ilgili bir şey mi var ki hatip bir anda onu hatırladı? Yüksek düzeyli ekonomi bilginizi İBB bütçesinde bir işletin. Borçsuz, harçsız, yatırımlarla dolu bir belediye bütçesini gelin bize anlatın.”
‘YÖK YARGI ELİNDE, BAKARSINIZ, DENETLERSİNİZ’
Murat Emir de Güler’e “Sayın İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili bir sorun varsa YÖK elinizde, yargı elinizde. Bakarsınız, denetlersiniz; gereğini yaparsınız” diye yanıt verdi.
Emir, şunları kaydetti:
“Travma, ön beyin, arka beyin; onlara senin aklın ermez. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Bu benim diplomam, bunlar benim okul arkadaşlarım, bunlar benim asker arkadaşlarım’ diyemedi. YSK, re’sen önüne gelen diplomayı araştıramadığı için, böyle bir yetkisi olmadığı için bu konu müphem kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı; kadın doğumu, ekonomi, nüfus planlama, iktisatı her şeyi biliyor; her konunun uzmanı, bütün yaşam alanlarımıza müdahale ediyor. Hiç olmazsa ‘İktisatı ben bilmiyorum; ‘faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ gibi uydurma şeyin peşinde koşmayayım’ deyip iktisata giriş kitabının ilk sayfalarında yazan ne varsa okusaydı.”
NE OLMUŞTU?
Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirmişti.
Atay, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının şaibeli olduğunu belirtip “Kıbrıs’ta Girne Amerikan’da okuduğu dönemde başka bir bölümden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Hem yatay hem dikey geçiş yapmış” demişti.
Erdem Atay: İmamoğlu’nun diploması sahte. İstanbul Üniversitesi kayıtları ortada, çıkartın yatay-dikey geçiş evraklarını görelim. pic.twitter.com/OCw2GahbFB
— Veryansın Tv (@Veryansin_Tv) September 11, 2024
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) konuya ilişkin açıklama gelmişti. Belediyenin açıklamasında İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğu belirtilmiş ve diploması paylaşılmıştı.
İBB’nin açıklamasında, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçişiyle ilgili bilgi verilmemesine dikkat çeken Atay, “Başarılı belediye başkanınızın 1990 yılındaki Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica etsem. Onları da paylaşır mısınız?” diyerek İBB’ye ve İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’a yanıt vermişti.
Sayın Murat Ongun…
Başarılı belediye başkanınızın 1990 yılındaki Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica etsem.Onları da paylaşır mısınız? https://t.co/umZJ2MSSzx
— Erdem Atay (@medreyata) September 12, 2024
körler sağırlar… Hadi akpyi anlarım, amaçları belli, cumhuriyetimize düşmanlar, peki bu ydCHPye ne oluyor? Onu anlamıyorum.