Bal

Birileri Avrupa’daki yaşlıları feda mı etmek istiyor?

featured

Nejat Eslen yazdı

Komplo teorilerini ve komplo teorisi üretenleri sevmem.
Ancak, şüphe etmek hepimizin hakkıdır.
Eski bir komutanımız vardı, Allah rahmet eylesin, ‘’Şüphe, aklın yarısıdır.’’ derdi.
Bu koronavirüs ile ilgili benim de bir şüphem var.
Benden önce, benim haberim olmadan bir başkası gündeme getirmişse saygı duyarım.
Yapay virüs üretilebilir mi? Evet üretilebilir.
Doğal veya yapay virüs silah olarak kullanılabilir mi?

Yasak olsa da evet kullanılabilir, tarihte bunun birçok örneği vardır. Nasıl mı kullanılır? Kullanılması çok basit olsa da bunu yazmamak daha uygundur.
Bu nedenle Kara Kuvvetleri’nin her ordusunda bir NBC (Nükleer, Biyolojik, Kimyasal) birliği vardır. Bu birliklerin görevi bu tür saldırılara karşı ordu birliklerini korumaktır.
Hey televizyoncu arkadaş, bir az araştırma yapsan da her konunun uzmanı ezberlenmiş yüzler yerine, NBC birliklerinde görev yapmış, bu konuda uzman emekli bir askeri bulsan da konuştursan fena mı olur?
Şimdi gelelim koronavirüs ile ilgili şüphemize.
Koronavirüs en çok kimleri etkiliyor? Yaşlıları. Virüs en çok hangi geni seviyor? Yüksek tansiyon ile ilgili geni. Yüksek tansiyon kimlerde var? Yaşlılarda. Sanki koronavirüs, yaşlılar için özel olarak sipariş edilmiş bir virüs gibi değil mi?
Evet, koronavirüs salgını Çin’de başladı ve bu ülkeyi sarstı; ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bu salgının merkezi artık Avrupa, Amerika’da sarsılmaya başladı.
Yaşlı nüfus en çok nerede? Avrupa’da. Yaşlı nüfus Avrupa’da üretici değil, ciddi bir yük ve maliyeti yüksek. Amerika’da sağlık sigortası çok pahalı, nüfusun yüzde otuz beşinin sağlık sigortası yok ve beş milyon insan evsiz sokaklarda yaşıyor.
Unutmayalım, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ‘’İngiltere’de koronavirüs nedeni ile olağan üstü önlemler alınmayacağını… Ülkede virüse karşı topluma bağışıklık kazandırılacağını… İnsanların sevdiklerini zamanından önce kaybetmeye hazır olmalarını..’’ ifade etmişti.
Peki, toplumsal bağışıklık sağlanırken, bağışıklık sağlayamayıp ölenler kimler olacak?

Koronavirüsün çok sevdiği tansiyon hastası yaşlılar.
İngiltere’de toplumsal bağışıklığı (herd immunity) inşa etmek için yaşlı nesil feda mı edilecek? Bu benim sorum değil. Bu soruyu The Scotsman adlı gazete sormuş.


Sadece İngiltere değil, Avrupa’da, başta Almanya olmak üzere birçok ülke ve Amerika, toplumun büyük bir bölümünün koronavirüsün etkisine gireceğini, yani toplumsal bağışık yöntemini kabullenmiş durumda.
Toplumlar bağışıklık kazanırken, virüsün sevdiği yüksek tansiyonlu yaşlılar kurban mı edilecek? Neden bu virüsle mücadele için toplumsal bağışıklıktan başka bir yöntem denenmiyor? Bu bir mecburiyet mi?
Yoksa hiçbir şeyin olmadığı yerde bir şey mi var?
Sakın yanlış anlamayın. Bu sadece bir şüphe.
Unutmayalım, şüphe aklın yarısıdır.
Emin olmak için beklememiz lazım.
SON SÖZ:
Sayın Sağlık Bakanı, koronavirüslü hastalarının teşhisinde ve tecridinde en önemli kademe aile hekimleridir. Aile hekimleri bu konuda bilinçli midir?

Birileri Avrupa’daki yaşlıları feda mı etmek istiyor?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 17 Mart 2020, 08:06

    ” Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur. ” Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!