Çin’de 72 milyon yıllık dinozor embriyosu bulundu!

featured

Çin’de 72 milyon yıllık fosilleşmiş bir yumurta içinde, mükemmel bir şekilde korunmuş dinozor embriyosu keşfedildi. Bebek Yingliang adı verilen embriyonun ayakları iki yanda ve arkası kıvrılmış halde bulunduğu belirtildi.

Çin’in güneyinde bulunan ve yaklaşık 66-72 milyon yıl öncesine ait fosilleşmiş bir yumurtanın içine kıvrılmış, mükemmel bir şekilde korunmuş bir dinozor embriyosu bulundu.

Embriyo, ‘Bebek Yingliang’ olarak adlandırılırken, Birmingham Üniversitesi’nden paleontologlar, Bebek Yingliang’ın dişsiz, gagalı theropod dinozorlar veya ‘oviraptorosaurlar’ türlerine ait olduğunu söyledi. Dinozor yavrusu kıvrık halde dursa da toplam uzunluğunun kuyruğu dahil 27 santimetre olduğu tahmin ediliyor.

17 SANTİMETRELİK YUMURTANIN İÇİNDE YER ALIYOR 

Fosil 17 santimetrelik bir yumurtanın içinde yer alıyor. Eğer Yingliang yaşasaydı 2-3 metre boyuna ulaşabilirdi. Birmingham Üniversitesi araştırmacısı Fion Waisum Ma, verdiği demeçte, “Tarihte şimdiye kadar bulunan en iyi korunmuş dinozor embriyolarından biri. Dinozor embriyoları en nadir fosillerden ve bunların çoğunun kemikleri eksik. Bebek Yingliang’ın keşfinden dolayı çok heyecanlıyız. Harika bir durumda korunmuş. Dinozor büyümesi ve üremesi hakkında birçok soruyu yanıtlamamıza yardımcı olacak” dedi.

DURUŞU KUŞLARINKİNE BENZİYOR

Ma ve meslektaşları, Bebek Yingliang’ı, ayakları iki yanda ve arkası kıvrılmış halde buldu. Bunun, daha önce dinozorlarda rastlanmayan ve modern kuşlara benzeyen bir duruş olduğuna dikkat çekildi.

Çin’de 72 milyon yıllık dinozor embriyosu bulundu!

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!