Depremden sonra telefonlar neden kilitleniyor? İletişim nasıl kurulur?

featured

Doğal afetlerden sonra gerçekleşen iletişimin kopukluğu ve hatların yoğunluğu neden oluyor? Tüm detayları haberimizde…

Bugün Marmara Denizi’nde meydana gelen 5.8’lik deprem sonrası oluşan iletişim ağlarında oluşan tıkanıklık akıllara 17 Ağustos 1999’da gerçekleşen depremin ardından iletişim konusunda Türkiye’de yaşanan büyük sıkıntıları hatırlattı.

Sadece deprem bölgesinde değil hemen hemen tüm ülkede telefonlar kesilmiş, kilitlenmişti. İnsanlar yakınlarının akıbeti konusunda haber alamadıkları için endişelenmişti. Devlet makamları da bölgenin durumu hakkında bilgi edinemedikleri için duruma müdahalede gecikmişti.

Bu durumu terör saldırıları sonrasında da yaşadığımız oluyor. Ancak deprem bu konuda benzerlerinden farklı olarak tüm şehri etkileyen bir durum olduğu için, daha büyük kitleler birbirini arayarak iyi olduklarına dair teyit almak istiyor.

Sosyal medya devi Facebook’un kullanıcılar için hizmete açtığı “güvende misin?” özelliği bilindiği üzere terör saldırılarından ve büyük afetlerden sonra devreye girebiliyor.

PEKİ TELEFONLAR NEDEN KİTLENİYOR?

Mobil iletişimdeki aksaklığın en önemli nedeni çok kısa sürede çok büyük kitlelerin aşırı yoğunluk oluşturması. Bu durumda baz istasyonları yoğunluğun üstesinden gelemiyor ve cep telefonlarımız tepkisiz kalabiliyor.

NASIL İLETİŞİM KURABİLİRİZ?

Bu gibi durumlarda ses bandındaki yoğunluktan kaçarak iletişimi sürdürebilmenin yollarından biri internet bandından arama yapmak olabilir.  Whatsapp, Messenger, Facetime, Skype gibi uygulamalar üzerinden sevdiklerinizi aramanız durumunda daha fazla iletişim kurabilirsiniz.

Depremden sonra telefonlar neden kilitleniyor? İletişim nasıl kurulur?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!