‘Menzil köyünde hizmet için gönüllü emniyet mensupları var’

featured

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, ‘Menzilcilerin İçişleri Bakanlığında kadrolaştığı’ iddialarını yalanlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin olarak, ‘Bakan bey ‘yok’ diyor ama Menzil köyünde hizmet için gönüllü emniyet mensupları var’ dedi.

Saygı Öztürk’ün, yazdığı ‘Menzil: Bir Tarikatın İki Yüzü’ adlı kitabıyla ilgili Sözcü’den Özlem Güvemli’ye verdiği söyleşinin ikinci bölümü yayımlandı. Öztürk, Menzilcilerin İçişleri Bakanlığında kadrolaştığı’ iddialarını yalanlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin olarak, “Bakan Bey yok diyor ama, Menzil köyünde hizmet için gönüllü emniyet mensupları var” ifadelerini kullandı. Öztürk, Menzil köyüne gittiğinde tanık olduklarını şöyle aktardı:

‘GÖNÜLLÜ ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİ VAR’

“Gittiğim zaman şunu gördüm, hemen hemen her bakanlıktan bu tarikata, bu yapıya gönül veren insanlar var. Gelip oralarda çalışıyorlar. Emniyet mensuplarından gelip onların bahçesinde, ahırında tesislerinde gönüllü olarak çalışan kamu görevlileri var. Bunlar gizli saklı da değil. Kimisi diyor ki ‘Ben buraya gelince huzur buluyorum, rahat oluyorum.’ Böyle bir anlayış var orada.”

‘DEVLETİ ELE GEÇİRMEK KESİNLİKLE BUDUR’

Bu kişilerin arasında bakanların da olduğunu söyleyen Öztürk, “Bakanlar gelince ne olur biliyor musun, hiç alakası olmasa bile bürokratlar da gelir. Hatta Bakan ile Şeyhlerin arasındaki yakınlığı gören o bürokrat elindeki kamu gücünü bunların lehine veya bunların istediği şekilde kullanabilir. Devleti ele geçirmek kesinlikle budur. Sonuçta bunlar da bir holding, Semerkant Holding. İhalelere de giriyorlar.”

‘TAYYİP ERDOĞAN’IN DEĞİL, DEVLETİN YANINDAYIZ’

Öztürk, “Tarikatın siyasetle ilgileri sadece ticaret boyutunda mı? Mesela kimi destekliyorlar?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

Geçmiş yıllarda CHP’ye en çok oy çıkan yerlermiş Menzil köyü.12 Eylül 1980 döneminde MHP, Menzil tarikatının kendilerine bağlanması için çok çaba göstermiş. Dönemin efsane Genel Başkanı Alparslan Türkeş Namık Kemal Zeybek’i görevlendirmiş, tarikatı bize bağlayın diye… 12 Eylül 1980’den sonra o ülkücü gençlik, cezaevindeki psikolojik sorunları, bunalımlarından dolayı belki de orayı bir kurtuluş yeri olarak gördüler. Böylece ülkücü kesim arasında oranın farklı bir yeri olmaya başladı. Yani daha çok ülkücülerin karargahı şeklinde. İlk yılları, güçlenmesi böyle. Daha sonra özellikle üniversite yıllarında bunlarla bağlantı kuran kişiler, devletin çeşitli kademelerine geldikleri zaman da bağlantılarını kopartmamışlar. Bugün, 367 geçerli oy var köyde, 367’si de AKP’ye. Şeyh de AKP’yi desteklediklerini söylüyor zaten, ama diyor, “Biz Tayyip Erdoğan’ın değil, devletin yanındayız…”

‘Menzil köyünde hizmet için gönüllü emniyet mensupları var’

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!