Türker Gürsoy, SEDDK Başkanlığına atandı

featured

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığına Türker Gürsoy getirildi. Gürsoy, daha önce FETÖ’ye ait Asya Emeklilik Genel Müdürü olarak görev yapmıştı.

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütmek üzere kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanlığına Türker Gürsoy atandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkilendirilen söz konusu kurumun başkan ve üyeleri belli oldu.

Buna göre, kurumun başkanlığına Türker Gürsoy, ikinci başkanlığına Ali Ersoy, üyeliklerine ise Ender Şenol, Fatih Küçükcan, Rifat Vefa Murteza getirildi.

Lisans derecesini 2001 yılında Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden alan, evli ve bir çocuk babası olan Türker Gürsoy, meslek hayatına 2002 yılında Hazine Müsteşarlığı’nda Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı olarak başladı.

2006 yılında atandığı Sigorta Denetleme Uzmanlığı görevini 2011 yılı Şubat ayına kadar sürdürdü. 2009 yılında New York Columbia Üniversitesi’nden Ekonomi Politikasının Yönetimi alanında yüksek lisans derecesi alan Gürsoy, aynı yıl Birleşmiş Milletler’de ekonomi yönetimi stajı yaptı. Ayrıca 2007-2008 yıllarında Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu Çalışma Komitesi Üyeliği ve 2007 yılında Sigorta Denetim Elemanları Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü.

15 Şubat 2011 tarihinde bireysel emeklilik, hayat ve ferdi kaza sigortacılığı alanlarında faaliyet gösteren Vakıf Emeklilik’in Teknik ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Gürsoy, 1 Ekim 2013 tarihinde FETÖ’ye ait Asya Emeklilik’e Genel Müdür olarak transfer olmuştu.

Türker Gürsoy, SEDDK Başkanlığına atandı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Bu Fetö salgını öyle yaygın ki hangi ucundan tutsup çekseniz sökük gibi büyür ve tamamını ele geçirebilirsiniz.
    Bank Asya hesabı var diye binlerce insanı tutukluyoruz ve muhtemelen %80’i hatta belki %90’ı gerçekten de Fetöcü. Fakat bu bankanın kurucu ortaklarına neden dokunmuyoruz? Ali Akbulut hem Zaman gazetesinin sahibiydi hem de bankanın kurucusu. Kayınbiraderi Ahmet Çalık’ı da bankaya ortak yaptı ve zengin etti. Çalık’a neden dokunulmuyor? Hadi diyelim ki İhsan Kalkavan kaçtı ama bankanın bir diğer ortağı Abdülkadir Konukoğlu nasıl hala ortalıkta. Çalık ile Konukoğlu’nun zilli hürmeti nedir? Benzer şekilde Murat Ülkerîn amcaoğlu Selçuk Berksan da serbest. Hadi hakimlerin savcıların epey bir kısmı hala Fetöcü ama MİT ne işe yarar?

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!