1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Açılım dönemini özleyen AKP’li Efkan Ala’ya ‘Leyla Zana’lı destek

Açılım dönemini özleyen AKP’li Efkan Ala’ya ‘Leyla Zana’lı destek

AKP'nin PKK ile yürüttüğü açılım sürecinden “sessiz devrim” diye bahseden AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala’ya, Salim Ensarioğlu'ndan destek geldi. Leyla Zana'nın da aynı minvalde açıklamalar yaptığını hatırlatan AKP'li Ensarioğlu, “Sayın Efkan Ala ve Leyla Zana’nın yapıcı ifadelerinin duyarlı kitleler tarafından koşulsuz desteklenmesi gerektiğini buradan açık yüreklilik ile ifade ediyorum” çağrısı yaptı.

featured

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın Diyarbakır’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşma dikkat çekti.

PKK ile yürütülen açılım sürecinin baş aktörlerinden olan ve ünlü Dolmabahçe görüşmesinin ev sahibi olan Ala, açılım döneminden özlemle bahsederek şöyle konuşmuştu:

“Daha önce buralarda hayal bile edilemeyen sessiz devrimleri gerçekleştirmedik mi birlikte? Başkalarının hayal edemediği şeyleri yapan bu kadro şimdi onların hayal edemediği şeyleri yapabilir. Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın. Destek olun. Milletin problemlerini çözelim. Problemden yararlanmayın. Problemlerin üzerine çocukları atmayın. Gençleri problemlerin önüne sürmeyin. Gelin ey Türkiye’de siyaset yapanlar, birlikte problemleri çözmek için herkesi yönlendirelim. Herkese alan açalım ve fırsat verelim, Türkiye’yi hedeflerine taşıyalım. Bunların en önemli kaynaklarından biri de belediye yönetimleridir.”

LEYNA ZANA HATIRLATMASI

Ala’nın açılım dönemine işaret eden sözlerine eski AKP Milletvekili ve Bakan Salim Ensarioğlu’ndan destek geldi.

Ensarioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sayın Efkan Ala’nın Diyarbakır’da yaptığı çağrının ülkemiz açısından oldukça kıymetli olduğu kanısındayım. Seçimler üstü olan ve toplumsal çözülmeye yol açan sorunlarımızın sağduyu zemini yakalanarak tartışılması geleceğimize duyarlı olan tüm çevrelerin beklentisidir. Kronikleşen sorunlar üzerinden siyasi hesap yapan güç merkezlerine karşı toplumsal restorasyon ile cevap vermek yegane çözümdür. Seçimler gelip geçici ancak sorunlar veya çözümler kalıcıdır.

Siyaset; toplumun sorun yaratan değil çözüm üreten platformudur. Bundan dolayı siyasiler de sorunun değil çözümün kendisi olmalıdır. Bütün sorunlar, bütününün parçaları olduğu da unutulmamalıdır. Bugün ülkemizdeki enflasyonist ortam, gergin atmosferden çıkamayışımız ile doğrudan ilişikilidir. Tansiyon düşünce sermaye çevreleri için güvenli alanlar meydana gelecek ve bu doğrudan enflasyonu olumlu yönde etkileyecektir. Ezcümle; kronik hastalıklar tedavi edilmediğinde devamında yeni hastalıklar çıkardığı yaşam ile tecrübe edilmiştir.

Sayın Leyla Zana’nın günler önce basına yansıyan açıklamaları da aynı minvalde değerlendirildiği zaman oldukça kıymetlidir. Sayın Zana da Sayın Cumhurbaşkan’ın bir 4 yıl daha sürecek olan güçlü liderliği gerçeğine vurgu yaparak toplumda umut yaratan ifadeler beyan etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanın güçlü liderliği ile kronik hastalığı tedavi edebilecek donanıma ve güce sahip olduğu gerçeği yadsınamaz.

Siyaset; çözümler için sorumluluk alabilenlerin işidir, ticari amaçlar taşıyanların değil. Bundan dolayı geleceğimizin huzuru için sağduyu zemini yaratma girişimlerini desteklemek ile kalmayıp geçmişten bugüne olduğu gibi bugünden sonra da bu minvalde sorumluluk bilinci ile hareket ettiğim kamuoyunun takdirindedir. Bu sorumluluk bilincinden hareketle Sayın Efkan Ala ve Leyla Zana’nın yapıcı ifadelerinin duyarlı kitlelerin tarafından koşulsuz desteklenmesi gerektiğini buradan açık yüreklilik ile ifade ediyorum.”

DOLMABAHÇE MUTABAKATI’NIN MİMARI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP heyetiyle Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde bir araya gelmişti. 28 Şubat 2015’e yapılan bu buluşma tarihe “Dolmabahçe toplantısı” olarak geçmiş ve “açılım” sürecinin sembolü haline gelmişti. Görüşmede HDP heyetinde, Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yer almıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da hazır bulunduğu görüşmenin ardından HDP İstanbul Milletvekili Önder açıklama yapmıştı.

AKP Hükümeti ile HDP, 10 maddelik bir mutabakat üstünde anlaşmaya varmıştı.

Dönemin İçişleri Bakanı Ala, “açılım” sürecini garanti altına alan Dolmabahçe Mutabakatı’nın mimarlarından biri olmuştu.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 9 Şubat 2024, 20:57

    Keşke bir Türk’ün de fikrini sorsaydınız. Birileri çalıyor, bunlar oynuyor

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!