“PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, terör örgütü PKK/KCK’nın mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Özer’in hakimlikteki işlemleri tamamlandı.
Özer’in, buradaki ifadesinin ardından “PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmasına karar verildi.
Ahmet Özer için hakimliğe yazılan sevk yazısında “Şüphelinin kolluk ve Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan savunmalarında, terör örgütü ele başlarından Remzi Kartal ile irtibatı, terör örgütü mensuplarıyla telefon görüşmeleri ve yüksek miktarda para transferlerinin hayatın olağan akışına uygun şekilde açıklayamadığı, hatırlamadığını beyan ettiği anlaşılmıştır.” ifadelerine yer verilmişti.
Özer’in Kartal ile yaptığı telefon görüşmeleri de delil sayılmıştı.
Kartal’ın, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Hüseyin Yayman ve eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile fotoğrafı ortaya çıktı. Terör örgütü PYD’nin eş başkanı Salih Müslim ve HDP’li Orhan Demirbağ’ın da masada bulunduğu görüldü.
CHP’li isen içeriye girersin, AKP’li isen … sorun yok!