31 Mart yerel seçimlerinde Adıyaman Belediyesinin AKP’den CHP’ye geçmesinin ardından Adıyaman İl Başkanı Emrah Bulucu haziran ayında görevinden istifa etmişti. AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Besni İlçe Başkanı Murat Güner ve Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya’nın da görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.
‘İSTEDİĞİMİZ NETİCEYİ ALAMADIK’
Görevinden istifa eden AKP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran sosyal medyada yaptığı açıklamada, “31 Mart mahalli idari seçimlerinde fedakar ve cefakar teşkilatı mensuplarımızın emek yoğun bir gayret gösterdiler. Seçim sonuçlarını isteğimizi neticeyi alamadık. Halkımızın takdiri her şeyin üstündedir. Bu minvalde bizler mazlum ve mağdurların gür sesi, ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yol ve dava arkadaşları olarak yaklaşık 2 yıldır yürüttüğüm AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı olarak bugün itibariyle AK Parti Genel Merkezimizden affımı isteyerek istifa etmiş bulunmaktayım” ifadelerini kullandı.
Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur
6 Şubat asrın felaketinde en çok yıkımın yaşadığı illerin başında olan Adıyaman’ımızda o günün şartlarında teşkilatımızdan 29 arkadaşımızı, sandık başkanlarımızın yüzde 20’sini kaybettik. Kaybettiğimiz teşkilat mensuplarımız dışında tüm… pic.twitter.com/gyoD5YN6QK
— Ziya BAŞARAN (@ZiyaBasaran) August 31, 2024
AKP Besni İlçe Başkanı da yerel bir medyadan alıntıladığı paylaşımında istifa ettiğini duyurarak, “Bugün olduğu gibi yarın da Besni için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.