Antalya’da beş yıldızlı bir otelin konaklamadaki fiyatlandırma sistemi sosyal medyada gündem oldu.
Antalya Limak Lara Hotel yabancılara çok daha uygun fiyatlı konaklama imkanı sununca bir vatandaş İngiliz web sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdı. İşletme, müşterinin Türk olduğunu fark edince 120 Euro “milliyet farkı ücreti” aldı. Faturada “Milliyet farkı karşılığında tahsil edildi” notu yer aldı.
Olaya sosyal medyada tepki yağdı.
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, denetim ve incelemenin ardından cezai işlem uygulanacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, “Antalya’da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gereki cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri yer alındı.
OTELDEN AÇIKLAMA GELDİ
Bahse konu olan Limak Lara Otel ise yaşanan skandal olaya dair özür metni paylaşırken, “Ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Otelden yapılan açıklama şöyle:
“Bugün medyada yer alan Limak Lara Otel ile ilgili bir haber nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Hepimizi derinden üzen, teyit edilmemiş bilgilere dayalı içeriklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz. Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi derinden üzmüştür. Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz. Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir. Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir. ”
Otelin açıklaması tamamen durumu kurtarmaya yönelik, yetersiz, tutarsız. Ama otelin sahibine bakarsanız Turizm Bakanlığı soruşturmasından bir şey çıkmaz. Belki göstermelik bir ceza verilir o kadar.
T.C tabelaları kaldırılırken ses çıkarmayan vatandaşların birkaç kuruş fazla ücret alınınca Türk olduğu aklina geldi. Uyu ey halkım uyu
otelde utanma yok, hala sahis romanya vatandasiymis da TR den yapmis gibi gostermis diye aciklama yapiyor. Otel degil buyukelcilik mubarek. Istedigi yerden yapar rezervasyonunu. Sen ingliz siteye ucuz fiyat koymussun, koyabilirsin, adam da bulmus oradan yapmis. Sonra da camur.
Paran pul olursa milliyetinde pul olur !!!!!