mRNA bazlı koronavirüs aşısı olan bazı kadınlarda aşırı kanama meydana geldiğine dair iddialar üzerine Avrupa İlaç Ajansı bünyesindeki bir komite soruşturma başlattı.
Avrupa’da yetkililer binlerce kadından gelen şikayetleri değerlendirmeye aldığını ve Pfizer/BioNTech’in koronavirüs aşısı ile Moderna aşısı ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Sözcü’nün haberine göre, Avrupa İlaç Ajansı’nın İlaç Güvenlik Komitesi, aşı olan kadınlarda aşırı kanama ve regl dönemlerinin bozulduğuna dair iddiaları değerlendirmeye aldığını açıkladı.
Avrupa İlaç Ajansı’nın AB’deki vakalara ve klinik test verilerini kullanarak mRNA bazlı koronavirüs aşıları ile kadınların yaşadığı sağlık sorunları arasında bir bağ olup olmadığının inceleneceğini duyurdu.
Yapılan araştırmalara göre mRNA aşısı olan her 10 kadından 4’ünde bu sorunun yaşandığı kaydedildi. Fakat geçmişte yapılan araştırma ve incelemeler Pfizer/BioNTech aşısının doğurganlığı etkilemediğini ve hem hamile kadınlar hem de çocuklarında bir yan etki gözlenmediğini duyurdu.
aşı karşıtları yaşadınız size yeni malzeme
Genetik çözelti sevicisi faşistler hala kastırıyor yorumlarda. Öylesine iman etmişlerki artık bastırılamayan miktardaki kanıta rağmen bırak şüpheye düşmeyi, pişkin üstten tavırlarla agresif lügata hala devam ediyorlar. Sana ne başkasının malzemesinden, sen tam iman etmişin bas 2 ayda bir çözeltini, devam et.