MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.
Meclis’te ortak bildiriye imza atmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i sert sözlerle eleştiren Bahçeli, “Sayın Güler’den Meclis’i bilgilendirmesini isteyen zihniyet şuursuz ve çamurdur. Memleketi Manisa’da protesto edilen bu şahıs aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir.” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şu şekilde:
Sözde Kürdistan havariliğinden vazgeçmeyen, devlete düşman kesilen partilerin cumhuriyeti kuran TBMM’de bulunması, hazine yardımı alması rezalettir, zillettir, milletimize karşı en aşağılayıcı muameledir. Böylesi bir haksızlık dünyanın hangi ülkesinde görülmektedir. İlk önerim 57 DEM’linin maaşının ve hazine yardımının kesilip terörle mücadele ve şehit ailelerine aktarılmasıdır. İkinci önerim teröre yardım edeni suçu sabit edilen, vekillerin dokunulmazlıklarının karara bağlanarak acilen mahkemeye çıkarılması. Üçüncü önerim AYM statüsünün, üye yapısı ve yargılama statüsünün ele alınması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeniden ele alınmasıdır.
Mahkum can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını nasıl yapacaklardır. Bu mızrağı nasıl yorumlayalım. Kulak veriniz, onların kanları ve destekçileri aramızda dolaşıyor. Adaletin onurunu sahiplenmeyeceksiniz. Bay Zühtü senin kumandan kimin elindedir?
Kahramanlarımıza saldırıyorlar. Gencecik fidanlarımız şehit ediliyor. Ey mahkeme üyeleri siz ne yapıyorsunuz. Buna adalet diyorsanız batsın sizin adaletiniz. Buna hukuk diyorsanız olmaz olsun hukukunuz. DEM’in defni yapılmadıkça Türkiye’ye huzur gelmeyecektir.
Trabzonlu da Tekirdağlı huzur bulamayacaktır demiş DEM vekili. Bize göre çözüm bellidir. Terörü ve teröristleri topluca imha etmektir o da. Ne sahada ne belediyede ne mağarada ne de TBMM’de terörist görmeye dayanma gücümüz kalmadı. Ya bu hesabı sorup burunlarından getireceğiz ya da adaletin şımarmasına sessiz kalıp yıkımın altında kalacağız. Ya devlet başa ya kuzgun leşe diyerek duruş göstereceğiz.
Şehidimiz Yasin komutanına soruyor, “komutanım yolumuz ne yoludur” diyor. Komutanı “iman yolu” diyor. Kahraman evladımız Yasin Kızılelma’ya kadar devam diyor.
Türkiye bölücü örgüt ile mücadele gücüne sahiptir. Bu belanın, felaketin ve şerefsizliğin üstesinden gelinecektir. Terörle mücadeleye taktik değil stratejik bakmak milli güvenliğimiz adına tarihi vecibedir. Terörle mücadelede üçüncü bir seçenek yoktur. TBMM’de grubu bulunan partilerin milletin hissiyatını ortaklaşa seslendirmeleri, metinlere ön şartsız imza atmaları milli bir durumdur. Gazi Meclis’te bulunan hiçbir parti tehdide sessiz kalamaz. Kalırsa göz yummuş onay vermiş olacaktır. DEM ve CHP haricinde 4 siyasi partiye metne imza koyarak milletin ve devletin iradesine ses olmuştur. Sormak lazım ki CHP bu metnin neresini beğenmedi, DEM’in siyasi kolu olmayı nasıl hazmetti.
CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısına geçmiştir. Özgür Özel zıvanadan çıkmış, zırzop ziyaseti ile bindiği dalı kesmeye başlamıştır. Bölücülük narkozu ile uyuşturulduğu ortadır. Ortak bildiriye imza atmayarak şehitlerimizin kemiğini sızlatan bugünkü CHP DEM kadar güvenlik tehdidir. Sayın Güler’den Meclis’i bilgilendirmesini isteyen zihniyet şuursuz ve çamurdur. Memleketi Manisa’da protesto edilen bu şahıs aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir. Bu mandacı siyaset teröre acil servis haline geldiği ortadadır. Bu tablo büyük risktir. CHP Genel Başkanı’nın Milli savunma bakanımıza saldırması alçaklıktır. Üst perdeden konuşan özelleşmiş esir zihniyet kaç kişinin aklını başına getirdi de böyle konuşmaktadır. Akıl olsa zaten böyle konuşamaz. Kahramanlarımıza dil uzatanların dilinin, parmak sallayanların da parmağının hesabını sorar bedelini misli ile ödetiriz. Bunların alayının aklını alırım. Milli savunma bakanımızın, komutanlarımızın ve askerimizin sonuna kadar arkasındayız. 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayan şahısla ilgili gereği yapılmıştır.
hadi buna çaktın şimdi hedehödöpar a çak ittifaktan ikilet görelim.
Adam haklı, Hedepeyi meclise CHP soktu. O nedenle, maaşlarını ve hazine yardımını da CHP kesecek. Akepe’nin hiç suçu yok. Ne olduysa CHP yüzünden oldu. Cumhuriyeti de CHP kurmuştu zaten. Ondan önce padişahlık vardı. Akepe yancısına bak nasıl da kükremiş(!)…
Sen yurudugun surece onlar da yururler. Hepiniz birsiniz.
Türk Milleti Ayaklar altında
Anasına Küfrediyorlar
Andını Yasaklıyorlar.
Fakirleştirilip
Araplaştıranlara
Sözünüz Varmı
BAY DEVLET….