1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Şimşek’ten KDV açıklaması

Bakan Şimşek’ten KDV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergilerin azaltılması için uygulanan düşük KDV oranlarının istismar edildiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından KDV kayıp ve kaçağının önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalara ilişkin paylaşım yaptı.

Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmaları. Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi kesintileri için uygulanan düşük oran KDV’lerini İstismarla tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılıyor. Vergi kaybı ve kaçağına sebep olmakla birlikte haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabetin ardından gelenlerin takipçisi olmaya devam ediyor.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!