1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Sığınmacı’ paylaşımlarına 8 tutuklama: Batuhan Çolak da aralarında…

‘Sığınmacı’ paylaşımlarına 8 tutuklama: Batuhan Çolak da aralarında…

Sığınmacı ve göçmen kaçakçılığı ile paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı. Tutuklananların arasında Aykırı’nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisi de yer alıyor.

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yapıldığı iddiasıyla 27 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Gözaltına alınanların arasında Aykırı’nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisinin de olduğu belirtilmişti.

Gözaltına alınan 23 kişiden 17’si tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu birçok isim hakkında tutuklama talep edildi.

Adliyedeki işlemleri tamamlanan kişilerden 8’i tutuklandı, 15’i yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartıyla, 4’ü de savcılık sorguları ardından serbest bırakıldı. Tutuklananların arasında Batuhan Çolak, Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisinin de bulunduğu belirtildi.

Tutuklama kararının ardından Batuhan Çolak’ın mesajı, Aykırı’nın sosyal medya hesabından duyuruldu. Batuhan Çolak, “Bozkurt dört duvara sığmaz!” ifadelerini kullandı. Çardaklı ise “Cehennem buz da tutsa Türk yurdunu savunacağız” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!