Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, incelemelerde ve ziyarette bulunmak üzere geldiği kentte, Ebrar Sitesi inşaat alanında inceleme yaptıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
Kahramanmaraş’ta yeni evine kavuşmayan tek bir depremzede bırakmayacaklarının iddia eden Kurum, vatandaşların güvenle uyuması için ellerinden geleni yapacaklarını öne sürdü.
Deprem bölgesine öncelik verdiklerini ileri süren Kurum, şunları kaydetti:
“Deprem bölgesini süratle ayağa kaldırmamız gerekiyor. Çünkü 11 ilimizin olduğu bu bölge ülkemizin refahı ve geleceği için çok önemlidir. Nüfusumuzun yüzde 16’sı burada yaşıyor. Türkiye’deki her 5 çocuğumuzdan biri burada yaşıyor, burada büyüyor. Ülkemizde çalışan her 100 kardeşimizden 13’ü ekmeğini burada kazanıyor.
‘DİRENÇLİ HALE GETİRECEĞİZ’
Bu bölge adeta ekonomimizin lokomotifi konumunda. İthalatımızın yüzde 6’sı, ihracatımızın yüzde 8’i bu bölgede gerçekleşiyor. Yani deprem bölgesi böylesine kıymetli, böylesine değerlidir. Bu yüzden diyorum ki, deprem bölgesi tüm Türkiye’dir. Biz kararlıyız, azimliyiz. Önce deprem bölgemizi ardından ülkemizi olası tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz.”
BAKANLIKTA 6. YILINA GİRDİ
Kurum, ilk kez 10 Temmuz 2018 tarihinde Mehmet Özhaseki’nin yerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanmıştı. 4 Haziran 2023’te görevinden alınan Bakan Kurum, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmuş, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na karşı seçimleri kaybetmişti.
Kurum daha sonra geçtiğimiz ay başı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yeniden atanmıştı.
aklımızla dalga geçiyor.