İlk kez Veryansın Tv yayınında gündeme getirilen ‘CHP’de değişimcilerin kurultayı kazanmak için delegelere para verdiği’ iddiasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.
Eski CHP Muş İl Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır CHP’deki ‘delege pazarı’nı ifşa eden açıklamalarda bulundu.
Çakır, CHP’nin kasasının teslim edildiği Özgür Karabat’ın koordinasyonunda, Doğu ve Güneydoğu’da değişimciler adına delegeleri ikna ettiğini anlattı. Yeni Şafak’a konuşan Çakır, Özgür Karabat’ın talimatı ile Muş ve Iğdır başta olmak üzere birçok ilde delegelerle görüşmeler yaptığını, bu yöntemle 40’tan fazla delegeyi değişimciler lehine ikna ettiğini söyledi. Çakır, “Karabat ile CHP mobil uygulaması üzerinden görüşüyorduk. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki delegeleri değişimcilerden yana ikna etmek üzere anlaştık. Bu kapsamda Muş ve Iğdır başta olmak üzere birçok ilde delege ikna turları yaptım. 40’tan fazla delegeyi, değişimden yana oy kullanması için ikna ettim” dedi.
OTELDE BULUŞTURDUM
Delegelerle Karabat’ı Ankara’daki bir otelde bir araya getirdiği bilgisini veren Çakır, Özgür Karabat’ın değişimden yana oy kullanan delegelere kişi başı 1500 ila 10 bin dolar arasında para dağıttığını ifşa etti: “Değişime ikna ettiğim delegelerle Özgür Karabat’ı Ankara’da otelde buluşturdum. Benim gibi Türkiye’nin her bölgesinde delege ikna ekipleri kurulduğunu ve Karabat’ın delegelere para dağıttığını öğrendim. Ben de illerde yaptığım çalışmalarda kendi cebimden 300 bin TL harcadım. Özgür Karabat bu harcamamı karşılayacağını söyledi. Rüşvetin belgesi olmaz, ancak şahidi olur. Ben, sürecin içindeyim, belgeleyemem, ancak bizzat şahidim. Özgür Karabat tarafından kimi delegelere 1500, kimi delegelere ise 10 bin dolara kadar varan paralar verildi. Bunu herkes biliyor, delegeler de söylüyor.”
İLK KEZ VERYANSIN TV GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Veryansın Tv Youtube kanalında Erdem Atay ve Engin Balım’ın programında, hem “genel merkezcilerin” hem de “değişimcilerin” delegelere para ödediği bilgisi aktarılmıştı.