CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Meclis Komisyonunda yaptığı konuşmada Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali’ni gündeme getirdi.
AKP’nin Doğu Akdeniz’de 9 ada büyüklüğündeki vatan toprağını 100 yıllığına Rusya’ya tahsis ettiğini belirten Yavuzyılmaz, “22 milyar dolarlık yatırım yapan bir ülke, Rusya burada… Bu nükleer santralini korumayacak mı? Koruyacak. Korumak için bütün tedbirleri alacak.” dedi.
Yavuzyılmaz, konuşmasını, “100’ü Rusya’ya ait olan Akkuyu Nükleer Santralinin mmrü 60 yıl. Uzatma süresi 20 yıl. Söküm süresi 20 yıl. Toplam 100 yıl. AK Parti, Doğu Akdeniz’de 9 ada büyüklüğünde bir vatan toprağını 100 yıllığına Rusya’ya tahsis etti. Büyük ihtimalle nükleer santralde çalışacak Rus personel de Rus askeri statüsünde olacak!” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.
%100’ü Rusya’ya ait olan Akkuyu Nükleer Santralinin⬇️
Ömrü 60 yıl. Uzatma süresi 20 yıl. Söküm süresi 20 yıl. Toplam 100 yıl.
AK Parti, Doğu Akdeniz’de 9 ada büyüklüğünde bir vatan toprağını 100 yıllığına Rusya’ya tahsis etti.
Büyük ihtimalle nükleer santralde çalışacak Rus… pic.twitter.com/yeR11s3X4I
— Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) February 4, 2024