1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’li Mudanya Belediyesi’nde işçiler greve gidiyor

CHP’li Mudanya Belediyesi’nde işçiler greve gidiyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde belediye işçileri greve gitme kararı aldı. DİSK/Genel-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Mudanya Belediyesi'ndeki grev kararı, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle alındı.

featured

DİSK/Genel-İş’te örgütlü Mudanya Belediyesi işçileri 15 Kasım’da greve gitme kararı aldı.

İşçiler, greve gitmelerine neden olan gerekçeleri sosyal medya hesabından duyurdu.

Artan zamlar, kira ücretleri ve faturalar karşısında ezildiklerini belirten işçiler; toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki zam oranını kabul etmediklerini açıkladı.

Mudanya Belediyesi işçileri yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bizler, yani Mudanya Belediyesi şirket işçileri, eski tabirle taşeron kamu işçileri, artan zamlar, ilçemizde yükselen kira fiyatları ve faturalar karşısında eziliyoruz ve borçlanıyoruz. İnsafsızca ödediğimiz vergiler ve düşük ücretler belimizi bükmüş durumda. Çevre ve bölge belediyelerinden neredeyse yarım maaş eksik şekilde, düşük sosyal haklarla ayda 20 saat daha fazla çalışıp, kıdem ücreti dahi almadan yıllardır çalışıyoruz. Aynı işi yaptığımız halde hem aynı kurumda çalışan diğer statüdeki çalışanlardan hem de diğer kamu çalışanlarının aldığı ücretlerden çok daha az ücret alarak, Bursa’nın en pahalı ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Yoksulluk sınırı ile açlık sınırı arasında bir yerde hapsolmuş durumdayız, sömürülüyoruz.

‘KABUL ETMİYORUZ’

Halihazırda 24.000-25.000 TL arasında bütün sosyal hakların dahi olduğu maaşımızın bu teklif sonrası çıkacağı yer 30.900 TL bandıdır. Bu teklif, sorunlarımızı çözmediği gibi, kadrolu işçiler ve diğer belediye şirket işçileri ile aramızda olan uçurumu da devam ettirecek bir tekliftir. 20.000 TL’den kira fiyatlarının başladığı ilçemizde 30.900 TL’lik teklifi kabul etmiyoruz.

İşçi düşmanlığının zirve yaptığı, emeğin karşılığının verilmediği, fazla çalıştırıp az maaş ödenen işçiler, mobbing ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmaya devam etmektedir. İşçiler ayaklarında delik ayakkabı, eldivensiz, maskesiz, yaşı çeyrek aşırı geçmiş hasarlı araçlarla çalıştırılmaya devam ettirilirken, üstüne evsiz, aç bırakılmak isteniyor.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!