1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası… Berkin Elvan’ın anne ve babası hakkında karar çıktı

‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davası… Berkin Elvan’ın anne ve babası hakkında karar çıktı

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013’te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla görülen davada karar çıktı.

featured

‘Berkin Elvan davası’ sonrası adliye önünde yaptıkları açıklamalar gerekçe gösterilerek Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davanın 10. duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

ANKA’nın haberine göre; savcının mütalaasını açıkladığı duruşmada, Gülsüm Elvan’ın “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla Sami Elvan’ın ise “Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret”ten cezalandırılması istendi.

‘BANA YAPILAN HAKARETİ RTÜK GÖRMÜYOR MU?’

Mütalaaya karşı savunmasını yapan Gülsüm Elvan, “Ben bunu hakaret diye görmüyorum. O benim feryadım, o benim isyanım” dedi.

11 yıldır çocuğuna hasret olduğunu söyleyen Elvan, şunları söyledi:

“Daha 14 yaşındaydı. Hiç kimse bunu görmüyor mu? Bana yapılan hakareti RTÜK görmüyor mu? Defalarca trollerin önüne beni attılar. Yetmedi evime aradılar. Tehditler alıyorum. Ben adalet dedikçe adaletsizliğine uğradım. Biz adaleti nerede arayacağız, nerede bulacağız?”

‘BEN DE BURADAN ÇIKINCA AZMETTİRİCİYE DAVA AÇACAĞIM’

Anne Elvan hakime dönerek, “Empati kurma şansımız var mı? Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Çocukluğunu aldılar elinden. Onun yaşındaki çocukları görünce benim neler yaşadığımı biliyor musunuz? O hastanenin önünden her geçtiğimde neler yaşadığımı biliyor musunuz İsyanımı kaleme söylesem kalem kör olur yazmaz, taşa söylesem taş çatlar. Bana ceza verirken önce bunu düşün. Önce benden alınanı bana geri versinler. Ondan sonra benden hesap sorsunlar. Ben de buradan çıkınca azmettiriciden, hakaretten ben de dava açıyorum. Umarım bunu göz önüne alır aynı şekilde yargılarsınız. Ben sizden ‘Beraat istiyorum’ demeyeceğim” dedi.

SAMİ ELVAN DURUŞMA SALONUNU TERK ETTİ

Savunmasını yaparken mütalaaya tepki olarak salonu terk eden Sami Elvan ise, “Sizler bu ülkenin kaderini belirleyecek insanlarsınız. Benim çocuğum daha 14 yaşındaydı. Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki ‘Emri ben verdim’. Eşimi yuhalattı. Biz de ona istinaden adliyedeki hukuksuzluğu gördüğümüz için bunları söyledik. Biz sözlerimi inkar etmiyoruz. Sonuna kadar arkasındayız” dedi.

KARAR AÇIKLANDI

Verilen aranın ardından kararını açıklayan hakim Gülsüm Elvan’ın alt sınırdan 11 ay 20 gün ile Sami Elvan’ın ise 1 yıl 2 ay 17 gün cezalandırılmasına karar verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kararın açıklanmasının ardından elini masaya vurarak tepki gösteren Gülsüm Elvan, “Ben adalet bulmadım. Adaleti bulana kadar sokaktayım” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Adaleti olmayan devlet büyük bir çeteden başka nedir ki demiş güzel demiş Aurelius Augustinus!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!