Ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oruç tutanlar için hazırladığı ‘sahur menüsü tavsiyesi’ sosyal medyada gündem oldu.
Diyanet TV’de paylaşılan menüde sahur için ‘avokado’ önerisinde bulunulması dikkat çekti. Vatandaşlar avokadonun tanesinin 70 TL’den satıldığını belirterek söz konusu menüye tepki gösterdi.
İşte Diyanet’in tartışma yaratan o menüsü:
“Özellikle sahurun kahvaltı şeklinde gitmesini arzu ediyoruz. Yumurtamız olsun, bir parça peynirimiz olsun. Severseniz avokado ekleyebilirsiniz. 2-3 ceviz, 7-8 zeytin, 7-8 badem, bol yeşillikle böyle bir sahur yapabilirsiniz. Veya tek öğün şeklinde beslenebilirsiniz. Ama sahura kalkmak fazilet olduğu için mutlaka kalkın istiyoruz. Kalktığınızda da bir kase yoğurt kaşıklayabilirsiniz, suyunuzu içip yatabilirsiniz. Orucu bir bardak suyla açıyoruz, bir tane hurma yiyip kan şekerimizi dengeliyoruz. Ardından çorba içiyoruz ve namaz arası veriyoruz. Protein ağırlıklı beslenirseniz kas kaybınızı da önlersiniz.”
Bi gidin