Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Doğukan Çep, karıştığı başka bir silahlı saldırı davasıyla ilgili ifade verdi.
Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Doğukan Çep’in silahlı saldırı olayında birlikte çalıştığı isimlerin arkasından iş çevirdiği düşüncesiyle “Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim. Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz” dediği ortaya çıktı.
Bu tarz çok dosyası olduğunu belirten Çep’in ifadesi şöyle:
“Bu tarz çok dosyam var. Hiçbir dosyamda kendi aleyhime ceza alacağım şekilde ifade vermedim. Bu olayda ifade vermemin sebebi, Enes ve Abdulkadir’in olay sonrasında para almaları ve beraber kullanmalarıdır. Beni geri zekalı yerine koyarak, p.ç gibi ortada bırakmışlardır. Kimse beni p.ç gibi ortada bırakamaz, arkamdan iş çeviremez. Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim. Ben hayatımda ilk defa kendi aleyhime hem de beraber iş yaptığım arkadaşımın aleyhine ifade verdim.”