İyi Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, CHP’ye katıldı. “28 Mayıs’ta Tayyip Bey’e oy verdim. Başka aday mı vardı?” sözleriyle gündem olan Beker’in rozetini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.
Beker, “Bugün burada sağ siyasetinde kurduğum tecrübelerle bulunuyorum. Bir şeyleri değiştirebileceğimize inanıyorum. Partimiz hep birlikte iktidara taşıyacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.
KILIÇDAROĞLU KANADINDAN SERT TEPKİ
Adnan Beker’in CHP’ye geçeceğine yönelik haberler CHP’de kriz yaratmıştı.
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Altılı Masa hakkında “Pursaklar Belediyesi’ni bile yönetemez” gibi sığ ifadeler kullanan Sayın Beker’in Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılması, parti örgütümüzde ve tabanda haklı soru işaretleri yaratacaktır. Siyasi hafıza, ilkelere bağlılık ve ahlaki tutarlılık, siyasetin temel taşlarıdır” derken, Eren Erdem de ” Adnan Beker’e rozet takılacağı iddiası, utanç vericidir” ifadelerini kullanmıştı.
Eren Erdem ise, “Partinin binlerce öz evladını ihraç edip, mensup olduğu ittifaka oy vermediğini açıklamış olan Adnan Beker’e rozet takılacağı iddiası, utanç vericidir. Kılıçdaroğlu “partiye sağcıları getirdi” diye yeri göğü inletip; sağcı dahi olamayan; kendi partisinin Cumhurbaşkanı adayına dahi oy vermediğini itiraf eden birine rozet takmak! Bu iddia umarım gerçek olmaz” diye tepkisini dile getirmişti.
ADNAN BEKER KİMDİR?
Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, Youtube programında “‘Adnan Beker kimdir?’ sorusuna bin tane cümle kullanabilirim” deyip şunları söylemişti:
“Bunlardan bir tanesi, beni ölümle tehdit etmesiydi. Yıllar öncesinde, ben onunla ilgili bir şeyler yazdığımda beni arayıp ölümle tehdit etti. Ölümle tehdit ettikten sonra beni hakikaten öldüreceğini, vurduracağını, döveceğini söyledikten sonra başına bir şeyler geldi. Başına bir şeyler gelince ondan tedirgin oldu. Adnan Beker’in oğlunun nerede olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi önce bir araştırsın. Oğlu Gökhan Beker nerede? Londra’da. Londra’da ne işi var Gökhan Beker’in? Türkiye’ye bir gelsin. Niye gelmiyor?”
Yayını izlemek için tıklayın: