1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Emniyet’teki krize ilişkin mesaj: Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz

Erdoğan’dan Emniyet’teki krize ilişkin mesaj: Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine değişim sinyali verdi. Erdoğan, "Yorulan arkadaşlarımız varsa, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız" dedi. Emniyet'teki görevden almalarla ilgili mesajlar veren Erdoğan, "FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanları ve onların asla boş durmadığını görüyoruz. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada partililerine ‘değişim’ mesajı verdi. Erdoğan, “Kadrolarımızda milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa onlarla hiç tereddüt etmeden yolları ayırırız. Yorulan, hatası olan varsa dinlenmeye alacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini de gündeme getiren Erdoğan, ‘yumuşama’ mesajını yineledi.

Yeni anayasa hakkında da konuşan Erdoğan, “Meclis Başkanımızın çalışmalarına destek vermemiz önemlidir. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan, somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmayla ilgili iddiaların ardından üç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla ilgili de üstü kapalı mesajlar verdi.

“Bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini” belirten Erdoğan, “FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanları ve onların asla boş durmadığını görüyoruz. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz” dedi.

‘İLLERİMİZİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİK’

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Dün genişletilmiş İl toplantımızı heyecan dolu bir atmosferde icra ettik. Hem son 5 ayın muhasebesini yaptık illerimizin röntgenini çektik. Teşkilatımızın heyecanı karşısında partimizin neferi olarak büyük bir gurur duydum.

Bizi örselemeye çalışanlara inat üstat Necip Fazıl’ın ifadesiyle yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. Son 1 yılımıza damga vuran seçimler dolayısıyla gelenekselleşmiş istişare kamplarımızı yapamamıştık, önümüzdeki haftalarda gerçekleştiriyoruz.

‘YENİ ARKADAŞLARIMIZLA KADROMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ’

7-8 Haziran’da vekillerimiz, belediye başkanlarımızla da 1-2 Temmuz’da inşallah bir araya geleceğiz. Önümüzdeki döneme dair yol haritamızın da şekilleneceği bu toplantıların şimdiden partimiz ve davamız için hayırlı olmasını diliyorum.

Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımızı kardeşlik hukukumuzu koruyarak dinlenmeye alacağız; yeni, heyecanlı arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendireceğiz.

‘ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK ŞİDDETE YASAL ZEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ’

14 Mayıs’ta yapılan Genel Seçim’in üzerinden 1 yıl geçti. TBMM bu 1 yıl içinde gece gündüz demeden çalıştı ve milletimizin beklentilerini karşılayan yasaları çıkardı. Hükümetimiz de tüm kabine üyelerimizle ülkemizin refahı, kalkınması ve güvenliği için ter döküyoruz. Yurtiçinde ve dışında pek çok programa katıldık. Dış politikada özellikle yoğun bir dört haftayı geride bıraktık.

Meclisimizin gündeminde geniş bir yelpazede kanunlaşma sürecinde olan teklifler var. Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık gerekse son dönemde sıkça basında yer alan öğretmenlerimize yönelik şiddete yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz.

‘YUMUŞAMA’ MESAJI

Sayın Özgür Özel’i AK Parti Genel Merkezi’nde kabul ettik, 1,5 saat verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın tarafı olmadık. Türkiye’yi bir ve beraber gördük. 85 milyonun tamamını kucakladık.

Haksızlık adaletsizlik karşısında elbette öfkelendik ama milletimizle irtibatımızda daima kucaklayıcı ve kuşatıcı olduk. Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin elinde alınmasını istiyoruz. Siyaseti yüksek gerilim hattına hapsetmek isteyenler her zaman olacaktır ama olmasını istemiyoruz. 4 yıl gerilimle değil hoş görüyle geçsin.

‘KUKLAYI DA KUKLACIYI DA İYİ BİLİYORUZ’

Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz. FETÖ’ya diyet borcunu ödemek isteyenler asla boş durmuyorlar. İnsanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının farkındayız. Kuklayı da kutlayıcıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Ne kadar çirkinleşirse çirkinleşsinler biz o tuzağa düşmeyeceğiz. Bize yakışan ağır başlılık, hoşgörüdür. Başkaları ne yaparsa yapsın biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız.

‘SİYASETTE KİN KAVRAMINI KABUL ETMEYİZ’

Bize yakışan ağır başlılıktır. Bize yakışan hoşgörüdür. Biz kucaklayıcı ve kuşatıcı olacağız. Biz milletimizin ve devletimizin çıkarları için kin tutarız ama siyasette kin kavramını asla kabul etmeyiz. İhanete varmayan her dostluk bizim için bakidir. Yeter ki samimiyet olsun, ülke ve millete hizmet derdi olsun. Diğer her şey bir yoluyla hal yoluna koyulur.

‘CUMHUR İTTİFAKI SURLARINDA GEDİK AÇMAK İSTEYENLERİ GÖRÜYORUZ’

Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenleri görüyoruz. Daha önce de bu tarz şeylerle karşılaştık. Ama hepsinden güçlenerek çıktık. Yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek.

‘ER YA DA GEÇ FİLİSTİNLİLER EVLERİNE DÖNECEK’

Filistin topraklarında kitlesel katliam ilk 1918’de Osmanlı’nın çekilmesiyle başladı. Filistinliler göç etmek zorunda kaldı. Milyonlarca Filistinli bölge ülkelere gitti. Kalanların durumu gidenlerden daha kötüydü. İsrail devleti kuruldu, işgal ve soykırım politikaları artık bir devlet politikası olarak sürdürüldü. Bu Nekbe gününde tüm Filistinli kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Er ya da geç Filistinliler evlerine dönecekler.

‘BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ’

Gazze soykırımının hesabını sormadan dünya temiz kalamaz. Kimse bizden sözümüzü yumuşatmamızı beklemesin. Bunlar cani olduğu kadar küstahlar, barbar oldukları kadar şımarıklar. Açlıkla, susuzlukla insanları öldürdüler. İnsanları güya güvenli bölgelere yönlendirdiler, oraları bombaladılar.

Annelere evlatlarının parçalarını topladılar. Hitler bile Holokost’u yaparken bu kadar aleni yapmadı, cüretkar değildi. Bunlar o kadar pervasız ki; kameralar önünde canlı yayınlarda doktorları, çocukları, kundaktaki bebekleri katlettiler. Bundan kaçamayacaklar.

İnşallah dünyada bunun hesabını verecek, cezasını çekecekler. Uluslararası mahkemeyi baskı altına almaya çalışıyorlar. Güya dünyaya meydan okuyorlar. Nesin sen ya? Orada ufak kağıt makinesinin içinde onu parçalamak suretiyle bu işten kurtulacağınızı mı düşünüyorsunuz? Bedelini ödeyeceksiniz.

‘HAMAS’IN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Hem kendi toprakları için savaşan hem de Anadolu’yu savunan Hamas’ın yanında durmaya devam edeceğiz. İsrail durdurulmazsa gözünü Anadolu’ya dikecek.

Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam da mazlumların hakkını savunmaya devam edeceğim. Korkaklar Zafer Anıtı dikemez. Yarım asrı bulan siyasi hayatımızda korkanlarda, sinenlerden, zoru görünce kaçanlardan olmadık. Gün oldu vesayetçilere meydan okuduk, eli kanlı terör örgütlerine meydan okuduk. FETÖ’cü alçaklara meydan okuduk. Vatanımıza, istikbalimize kim kastetmeye kalkışırsa bundan sonra da dimdik durmaya devam edeceğiz.

Gazze’de katiller hukuk önünde hesap verinceye kadar Filistin halkına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kimileri Filistin’den getirilenlerin Türkiye’de tedavi olmasından rahatsız olmuşlar. İstediği kadar ortalığı ayağa kaldırsınlar… Bunlar merhamet kavramını bilmezler.

Bu vesileyle bir kez daha Filistin’e selamlarımızı gönderiyoruz.”

‘AYHAN BORA KAPLAN’ SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Öte yandan grup toplantısının ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Gruptaki konuşmasında Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve sonrasında yaşananlara ilişkin mesajlar veren Erdoğan, bu konudaki soruyu yanıtsız bıraktı.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 16 Mayıs 2024, 08:37

    “Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın tarafı olmadık. Türkiye’yi bir ve beraber gördük. 85 milyonun tamamını kucakladık.” Bu lafları gözümüzün içine baka baka söyledi.
    “Benim için Gürcü diyen oldu, afedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu.”
    “Bizim Alevi’ye de saygımız var her türe saygımız var.”
    “Beyaz Türkler, sahip çıkın hayvanlarınıza.”
    “Selo’nun kendisi aslında Kürt değildir, Zaza’dır!”
    “Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük.”
    Arşiv bu sözleriyle doluyken…

    Cevapla
  2. 15 Mayıs 2024, 15:52

    Fetö müymüş yine? :)

    Cevapla
  3. soyle de biz de bilek.

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!