İzmir’in Foça ilçesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanvekillerinden Ahmet Fehmi Işıklar’ın oğlu Can Işıklar, annesini silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Can Işıklar’ın ilk ifadesinde; “olay sırasında annesi ile tartıştığı, masa üzerindeki tabancayı almaya çalışırken, yaşanan arbede sırasında silahın yanlışlıkla ateş aldığını söylediği” öğrenildi.
Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre; cinayete ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Can Işıklar’ın olaydan bir gün önce otomobiliyle eve dönerken kaza yaptığı, eve yaklaşık 1,5 kilometre mesafede kontrolünü yitirdiği otomobilinin dere yatağına uçtuğu, kendi imkanlarıyla aracı çıkaramayınca yürüyerek eve gittiği, bu nedenle de ailesi ile arasının açık olduğu belirtildi.
TARTIŞMANIN NEDENİ BELLİ OLDU
Can Işıklar’ın olaydan önce alkollü şekilde kaza yaptığı için ailesi ile arasının açık olduğu, bir süredir evde kalmadığı, olay günü alkollü şekilde sabaha karşı 5’te eve gelince kardeşleri Fırat ve Dicle ile tartıştığı öğrenildi.
Sesleri duyan anne Gülay Işıklar’ın uyandığı, oğlu ile “Neden sabah 5’te eve geliyorsun?” diye tartıştığı, tartışma sırasında Can Işıklar’ın annesini vurduğu ortaya çıktı.
NE OLMUŞTU?
Olay, 20 Nisan’da sabah saatlerinde ilçeye bağlı Bağarası Mahallesi’nde meydana geldi. Eski TBMM başkanvekillerinden evli, 6 çocuk babası Fehmi Işıklar’ın oğlu Can Işıklar, annesi Gülay Işıklar’a tabancayla ateş etti.
Silah seslerini duyanların ihbarıyla adrese jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Gülay Işıklar’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Gülay Işıklar’ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, buradan da İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Can Işıklar, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Jandarmadaki işlemlerinin ardından C.I., adliyeye sevk edildi. Şüphelinin ilk ifadesinde, annesini kazara vurduğunu söylediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
FEHMİ IŞIKLAR 3 PARTİDE GÖREV ALMIŞTI
1987 seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) Bursa milletvekili seçilen Fehmi Işıklar, 1990 yılında partiden istifa edip, Halkın Emek Partisi’nde (HEP) genel başkanlık görevini yapmıştı. 1991 seçimlerinde SHP’den Diyarbakır Milletvekili olarak seçilerek bu süreçte TBMM başkanvekilliği yapan Işıklar, SHP ile CHP’de genel başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuştu.