1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eskişehir’de 9’u 5 geçe sela okuyan imama tepki

Eskişehir’de 9’u 5 geçe sela okuyan imama tepki

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 86. yıldönümü için milyonlarca vatandaş Türkiye'nin her yerinde saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Eskişehir'de bir imamım mahalledeki cenaze için selayı bu saate denk getirmesi, vatandaşların tepkisini topladı. İmam ise kendini 'O saate denk gelmiş olabilir. Kasıtlı bir şey yok' diyerek savundu.

featured

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yumması, vefatının 86. yıl dönümünde yurt genelinde milyonlarca vatandaş tarafından saygıyla anıldı.

İlişkili Haber
thumbnail

Türkiye’de saat 09.05’te hayat durdu

Haberi görüntüle

SAYGI DURUŞU ESNASINDA SELA OKUNDU

Sözcü’de yer alan habere göre, Türkiye’de hayatın durduğu saatlerde ise Eskişehir’de vatandaşların tepkisini çeken bir olay yaşandı. Eskişehir Alem Cami imamı, mahalledeki bir cenaze için okunması gereken selayı, vatandaşların saygı duruşunda bulunduğu saat 9’u 5 geçeye denk getirmesi, çevredeki insanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

‘DENK GELMİŞ, FARKINDA DEĞİLDİM’

Yaşananların ardından çok sayıda vatandaş imamın yanına giderek “Böyle bir şey olabilir mi? Günde 24 saat var. Selayı denk getirdiğin vakit normal mi?” şeklinde tepki gösterdi.

İmam, kendisine gösterilen tepkilere “O saate denk gelmiş olabilir. Kasıtlı bir şey yok. Sela bu sonuçta, 10 Kasım olması selaya engel bir şey mi? Bunu problem etmeye gerek yok” yanıtını verdi.

Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Hasan Demir ile imam arasında geçen diyalog sosyal medyaya böyle yansıdı:

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!