Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TRT için boykot çağrısında bulunup “Emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin, işsizin vergilerinden aktarılan milyarlarca dolar kaynağı, bir avuç insanın hırsına, ihtirasına, koltuk sevdasına harcayanlar açıkça kul hakkı yiyorlar” dedi.
ALTUN’DAN YANIT
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TRT’nin kurulduğu günden bu yana kamu yayıncılığı adına yaptığı katkılarla Türkiye’nin gözbebeği kurumlardan biri olduğunu iddia etti.
TRT’nin “milli menfaatler doğrultusunda tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla milletin güvenini kazanmış en itibarlı kuruluşlardan biri” olduğunu öne süren Altun, “TRT’ye yöneltilen her bir mesnetsiz suçlama, gerçeği saptırma çabasından ibaret olup bu tür ithamlar kamuoyunun gözünde hiçbir inandırıcılığa sahip değildir.” değerlendirmesinde bulundu.
‘YARGILANMA SÜRECİ DEVAM EDEN BİR SİYASETÇİNİN…’
Altun, şunları kaydetti:
“Kurulduğu günden bu yana kamu yayıncılığı adına ülkemize yaptığı katkılarla gözbebeği kurumlarımızdan biri olan TRT, millî menfaatlerimiz doğrultusunda tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla milletimizin güvenini kazanmış en itibarlı kuruluşlarımızdan birisidir. TRT’ye yöneltilen her bir mesnetsiz suçlama, gerçeği saptırma çabasından ibaret olup bu tür ithamlar kamuoyunun gözünde hiçbir inandırıcılığa sahip değildir. Yargılanma süreci devam eden bir siyasetçinin, şahsi hesaplarını kurumsal değerlere saldırarak görmeye çalışması asla kabul edilemez. TRT’yi hedef alan böylesi gerçekdışı söylemler kurumumuzu yıpratmaz; ancak ve ancak söylem sahibinin itibarsızlığını daha fazla derinleştirir. Dahası bu tür sorumsuz beyanlar milletimizin nezdinde, hakkıyla yürütülen bir kamu hizmetini karalamaya yönelik son derece ucuz bir girişim olmaktan başka bir anlam ifade etmez. TRT, her biri alanında uzman basın emekçileri, teknolojik imkân ve altyapısı, kamuoyuna sunduğu doğru, ilkeli ve bağımsız haberlerle hem ülkemizde hem de uluslararası alanda örnek gösterilen bir medya kuruluşudur. Türkiye’nin sesini dünyaya taşıyan, farklı dillerde ürettiği kaliteli içeriklerle hakikatin küresel ölçekte temsilcisi olan TRT, bu tür karalama kampanyalarına ve iftiralara asla boyun eğmeyecektir. Biz, Türkiye İletişim Modelimiz çerçevesinde vatandaşlarımızın doğru haber alma hakkını savunmaya, hakikat mücadelemizi vermeye devam edeceğiz.”
Kurulduğu günden bu yana kamu yayıncılığı adına ülkemize yaptığı katkılarla gözbebeği kurumlarımızdan biri olan TRT, millî menfaatlerimiz doğrultusunda tarafsız ve ilkeli yayıncılığıyla milletimizin güvenini kazanmış en itibarlı kuruluşlarımızdan birisidir.
TRT’ye yöneltilen…
— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 19, 2025
İMAMOĞLU NE DEDİ?
Tutuklanıp görevinden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu cezaevinden yaptığı açıklamada, TRT için boykot çağrısında bulundu.
Sabah saatlerinde tesadüfen TRT’ye denk geldiğini aktaran İmamoğlu, “Bir iftiracının ifadesinin kelime kelime okunduğunu görünce durdum. Dakikalarca bu ifade tane tane okundu, sanırsınız TRT değil, başsavcılık haber ajansı!” ifadelerini kullandı.
İFTİRA VE YANILTMA DOLU İKİ HABER SUNDURLAR’
İmamoğlu, paylaşımında şunları kaydetti:
“Dün sabah güne başlarken televizyonu açınca, yıllardır boykot edip izlemediğim başta TRT olmak üzere bir kısım TV kanallarına denk geldim. Kanallar arası geçiş yaparken tesadüfen TRT-Türk kanalında bir iftiracının ifadesinin kelime kelime okunduğunu görünce durdum ve takip ettim.
Dakikalarca bu ifade tane tane okundu, sanırsınız TRT değil, başsavcılık haber ajansı!
Ardından başına CHP etiketini yapıştırarak, İBB ile ABB aleyhine içi iftira ve yanıltma dolu iki haber sundular.
Sabah on dakika civarında bu gayriahlaki tutumu izlerken, 86 milyon insanın vergileri ile ayakta duran devletimizin kanalının bir avuç insanın iktidar hırsının esiri olduklarını hatırladım. Yayınların nasıl bir sefil ve rezil bir düzeyde yapıldığını düşünüp bu kadim kurumunun haline bir kez daha üzüldüm.
‘MİLLETİMİZİN TRT’Yİ CEZALANDIRMASINI İSTİYORUM’
Milletimizin bilhassa TRT’yi ayrıca cezalandırmasını ve izlemeyerek boykot etmesini diliyorum.
TBMM çatısı altında bulunan muhalif tüm milletvekillerimizin, her ortam ve konuşmalarında TRT’yi kınamalarını ve bu yanlı tutumu deşifre etmelerini öneriyorum.
Emeklinin, işçinin, memurun, çiftçinin, işsizin vergilerinden aktarılan milyarlaca dolar kaynağı, bir avuç insanın hırsına, ihtirasına, koltuk sevdasına harcayanlar açıkça kul hakkı yiyorlar.
Anadolu Ajansı da 2019’dan itibaren aynı kirliliğin bir parçasıdır. TRT ve Anadolu Ajansı’nın emekçi kadrolarına kalpten sevgilerimi iletirken, siyasetin atadığı tüm yönetici kadroları kınıyorum.
Bütün bunlara rağmen diyorum ki:
HODRİ MEYDAN. İlk kez hayırlı bir iş yapın. Bir avuç insanın milletimize bedel ödettikleri bu siyasi operasyonu çok hızlı bir şekilde TRT’de canlı yayında yargılayın!
Milletimizin huzurunda millete hesap verelim!”
Dün sabah güne başlarken televizyonu açınca, yıllardır boykot edip izlemediğim başta TRT olmak üzere bir kısım TV kanallarına denk geldim. Kanallar arası geçiş yaparken tesadüfen TRT-Türk kanalında bir iftiracının ifadesinin kelime kelime okunduğunu görünce durdum ve takip ettim.…
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 19, 2025