Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çöp torbalarına doldurulmuş kedi ve köpek ölüleri bulunmuştu. Barınağı ziyaret eden bir vatandaşın, önceki gün orada olan hayvanların ortadan kaybolduğunu fark etmesi üzerine, barınağın arka kısmındaki konteynerlerde torbalar içinde ölmüş hayvanları gördüğü belirtilmiş; görgü tanıkları, hayvanların iğnelerle zehirlenerek öldürüldüğünü belirtmişti.
Gebze Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da, ölen hayvanların bir kısmının hastalıklar ve trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği iddia edilmiş, 16 köpeğin sokaklardan ölü olarak toplandığı, 10 köpeğin hastalık nedeniyle öldüğü, 9 kedinin çeşitli sebeplerle öldüğü ve bu hayvanların barınak çalışanları tarafından çöp torbalarına konulduğu iddia edilmişti.
HKP’DEN SUÇ DUYURUSU
Yaşananları “katliam” olarak nitelendiren HKP, AKP’li belediyelerin sokak hayvanlarına yönelik sistematik bir şiddet ve zulüm uyguladığını belirtti.
Partinin dilekçesinde, hayvanların öldürülmesinin Türk Ceza Kanunu ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olduğu vurgulanarak barınaklarda hayvanlara kötü muamele yapıldığı ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini belirtildi. Dilekçede, belediye başkanı ve diğer sorumlular hakkında soruşturma başlatılması gerektiği de ifade edildi.
Öte yandan HKP, olayla ilgili suç duyurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar için de bir dilekçe örneği hazırladı.
AKP’giller’in her türlü zalimliğine, haksızlığına,vurgununa, talanına karşı bir mücadele yöntemi olarak hukuki adımlar atan Partimiz dün Gebze’de yaşanan hayvan katliamı hakkında da suç duyurusunda bulundu.
AKP’giller’in Gebze Belediyesinin yaptığı bu katliam hakkında suç… pic.twitter.com/rmok7yfdw4— HKP (@kurtuluspartisi) October 12, 2024