Çeşme Belediyesi’nin Ovacık’taki Köpek Barınağı’nda görevli Veteriner Hekim Çağdaş Koç, ilçedeki sokak hayvanlarında her yıl yüzde 10 ve üzerinde artış görüldüğünü, bunun büyük çoğunluğunun tatilciler tarafından getirilip, sokağa bırakılanlar olduğunu açıkladı.
Türkiye’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Ancak ülkede özellikle sokak hayvanları, insanlar tarafından zaman zaman şiddete maruz kalıyor, bazen de öldürülüyor. Tatil beldelerinde ise farklı bir sorun yaşanıyor.
O sorunların başında pet shoplardan alınan, bir süre bakıldıktan sonra sokaklara bırakılan hayvanların yaşadıkları dram geliyor. Diğer tatil beldelerinde olduğu gibi İzmir’in Çeşme ilçesinde de benzer sorunlar, her yıl artıyor.
Yazı Sona Erdi!
Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.