VERYANSIN TV
Yeni yasama döneminin 1 Ekim’de başlamasıyla birlikte İklim Kanunu’nun da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesi bekleniyor.
Kanuna karşı 1 milyon imza kampanyasını başlatan Araştırmacı-Yazar Erkan Trükten Veryansın Tv’de Gündem Özel programında Eray Çelebi’nin sorularını yanıtladı.
Kanunu ‘Küresel merkezlerin kanunu’ olarak tanımlayan Trükten, “Esas mesele şu; Sanayi Devrimi’nden bugüne kadar Avrupa yapabileceğinin en iyisini yaparak, vahşi kapitalizmle sömürebildiği kadar sömürdü. Bir yere kadar geldiler şimdi Afrika gibi geri kalmış bölgeler kalkınmaya geçecekken, kendi madenlerine sahip çıkacakken, birden oyunun kurallarını değiştiriyorlar. Diyorlar ki; ‘Bu küresel ısınma insan kaynaklıdır, eskisi gibi petrol, gaz tüketemeyeceğiz, sizin ne kadar rezerviniz varsa var. Hiç farketmez, ‘Ajanda 2030’ diye uluslararası bir standart getireceğiz ve Paris İklim Antlaşması’yla birlikte ülkeler buldukları rezervleri kullanamayacaklar.’ Mesele bu. “ ifadelerini kullandı.
‘İKİNCİ SEVR… POSTALSIZ İŞGAL…’
Kanun taslağının Bakanlık’ın sitesinde yayımlandığını ancak kısa sonra kaldırıldığını iddia eden Trükten, “Taslak tamamen AB ve Batılı odaklardan tercüme. Bakanlık yayınladıktan kısa süre siteden kaldırdı. Maddeleri okudum, bu ‘İkinci Sevr’dir. Böyle bir kanun çıktığı andan itibaren bütün kanun prensipleri BM’nin belirlediği ‘Ajanda 2030’ hedeflerine biat edecek. Sevr işgali ortaya koyuyor. İşgal yalnızca postalla olmaz. Postalın amacı senin yer altı ve yer üstü kaynağını sömürmektir. Postal bunun denetimidir sadece. Bu postalsız bir işgaldir.” diye konuştu.
Programın tamamını izlemek için tıklayın:
Erkan Trükten tarihçi. Bu konunun uzmanı o kadar vatansever bilim insanı varken, bu konuda bir tane bile bilimsel çalışması olmayan bir tarihçinin fikirlerine dayanarak bu yorumları yapmak bildiğiniz olayları saptırmadır. İklim değişikliğini siyasetçi ve tarihçilerin değil, teknik insanların, bilim insanlarının tartışması gerekiyor. Aksi bildiğiniz bağnazlıktır.
Bir kanun metnini “sevr” ile kiyaslamak olayi magazinlestirmek ve Turkiye cumhuriyetini hafife almak demektir. Sevr ulke bolunme tehlikesi durumunda soylenebilecek bir benzetmedir! Metnin bati metinlerinden tercume olup olmamasi da hic onemli degildir, ilk medeni kanunu isvicre medeni kanunundan tercumeydi, hatirlatalim!! Onemli olan yaklasimdir, niyetdir. Arastirmaci oldugunu iddia eden arkadas acik bir sekilde bu kanunun neler getirdigini, neleri kisitlayip, neleri one cikardigini soylese anlayacaz aslinda ama hep magazin hep bi mubayis.
bravo, cok guzel bir yorum. Her seyi Sevr ile kiyaslamak akil tutulmasidir. Ozellikle de iklim konusunda bu yazilanlar bilim insanlarinin soyledikleridir.
Bu 2.sevri bile aratacak kadar iğrenç bir tuzak. Çünkü dijital takip sistemine bağlanan bir sistem. İnsanlar belli frekanslardaki sesleri doğrudan duymaz fakat Neuronal olarak etkilenir. Her türlü hastalığa yakalanırlar. HES kodları ve dijital kimlikle zaten yapacaklarını yaptılar. Bu milletin nutku tutuldu. Ta başından beri komplo teorisi diye susturulmaya calisilanlar direnç geliştirdi. Bu sözleşmelerden geri cekilmeleri saglanmazsa kendisinin genlerinin satıldığını artık karekodlu mal olduğunu bilmeyen hangi sevri bilecek? Umarım buna da geç kalınmaz. İklim kapanmalarina hazırlık yapılıyor ve bütün siyasiler biliyorlar.
VERYANSINTV ye cok Tesekkürler !!!!!
UYURSAN ÖLÜRSÜN !
Trükten`in sözlerinin ALTINA gözüm kapali imzami ATIYORUM !
İklim kanununa hayır.! BENİM VEKİLİMSEN HAYIR DERSİN.