1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’na ‘sahte diploma’ soruşturması

İmamoğlu’na ‘sahte diploma’ soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında sahte diploma iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. İmamoğlu'nun ifade vereceği tarih de belli oldu.

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında diplomasının sahte olduğu iddialarına ilişkin “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahteliği hususunda yapılan ihbarlar kapsamında Yüksek Öğrenim Kurulunca hazırlanan rapor ile ilgili şahsın diplomasının sahteliğine ilişkin tespitlerin yer aldığı rapor üzerine başlatılan soruşturmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TCK 204 vd maddelerinde belirtilen suç kapsamında ifadesi alınmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza, 26 Şubat 2025 tarihinde ifadesi alınmak üzere çağrı kâğıdı ile davet edilmiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu’nun diplomasındaki şaibe iddiası ilk kez Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay tarafından gündeme getirilmişti. Atay, Serkan Öz ile birlikte sunduğu ‘Ne Varsa Dilimizin Ucunda’ isimli programda, İmamoğlu’nun üniversite diplomasının sahte olduğunu belirtip “Kıbrıs’ta Girne Amerikan’da okuduğu dönemde başka bir bölümden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı. Hem yatay hem dikey geçiş yapmış” demişti.

Atay’ın o sözleri sosyal medyada büyük ses getirmiş ve iktidara yakın bazı isimler tarafından paylaşılmıştı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından “AKP trollerine ve destekçilerine sesleniyorum” başlığıyla açıklama yapan Atay, “İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili mutlulukla paylaşım yaparken reisiniz Erdoğan’ın ‘kayıp’ diplomasını da arayın! Hadi, İmamoğlu’na sorduğunuz gibi Erdoğan’a da sorun diplomasını, tabii maçanız yiyorsa…” diyerek çizgisini belli etmişti.

Öte yandan Fatih Altaylı, İmamoğlu’nun üniversite diplomasıyla ilgili şaibeyi gündeme getiren Atay’ı hedef almıştı. Atay’ı “AKP’ye yalakalık yapmakla” suçlayan Altaylı’nın, “Bence o adamı sustursunlar bir an önce” demesi de dikkat çekmişti.

İlişkili Haber
thumbnail
Prof. Kemal Üçüncü’den Saygı Öztürk’ün ‘İmamoğlu’nun diploması’ yazısına tepki
Haberi görüntüle

İBB’NİN AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) konuya ilişkin açıklama gelmişti.

İBB Teyit’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduğu belirtildi ve diploması paylaşılmıştı.

İBB’nin açıklamasında, İmamoğlu’nun İstanbul Üniversitesi’ne geçişiyle ilgili bilgi verilmemesi dikkat çekmişti.

Açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen uydurmadır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır” denilmişti. 

İlişkili Haber
thumbnail
Akademisyen Suay Karaman’dan ‘İmamoğlu’nun diploması’ mesajı: ‘Yatay geçiş hukuki değildir’
Haberi görüntüle

ERDEM ATAY: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE GEÇİŞ BELGELERİNİ RİCA EDİYORUM

İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili şaibeyi gündeme getiren Atay, İBB’nin açıklamasına yanıt vermişti.

Atay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetmişti:

“Sayın İBB Teyit,

Diploma için teşekkür ederim.

Şimdi sizden Girne Amerikan Üniversitesi’nden 1990 yılında İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica ediyorum.

Mümkün müdür?

Teşekkürler.”

MURAT ONGUN YÜKSEK LİSANS BELGESİNİ PAYLAŞTI

Öte yandan, İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans (üniversite) diploması üzerinden polemik çıkartmaya çalışanlar için ayrıca yüksek lisans belgesini de bilgi için sunarız” demişti. 

Murat Ongun’a da yanıt veren Erdem Atay, “Sayın Murat Ongun… Başarılı belediye başkanınızın 1990 yılındaki Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne geçiş belgelerini rica etsem. Onları da paylaşır mısınız?” ifadeleriyle talebini yinelemişti.

İlişkili Haber
thumbnail

Erdem Atay’ın o sözleri gündem oldu: Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması sahte!

Haberi görüntüle

DOSYA DANIŞTAY’DA

Dosyanın ayrıca idari hukuk açısından incelenmek üzere Danıştay’a gönderildiği ortaya çıkmıştı.

İşte Erdem Atay’ın İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili yazdığı yazılar:

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. SARI muhalefet devamli iktidarin eline koz veriyor , hepiktidara calisiyor. MANRIK almiyor !
    40 vekili iktidara teslim etmek, AKIL ile anlatilamaz…..

    AKP genelbaskanida cok iyi biliyor, eger iktidar elden giderse YANDI !!!!!
    Ama bu SARI muhalefete de güven olmaz, cok oynak !!!!!!!!!!!!!!

  2. Recep Tayyip Erdogan`a zamaninda ses cikarmayanlar gün gelir ayni konulardan onun tarafindan ses cikarilir.
    Normallesme diyenler herhalde gel anlasalim diyorlar.
    iktidar ve SARI muhalefet politik kirli !!!!!

  3. Erdogan in ki ne oldu?
    Aklandi paklandi m?
    YSK nun tasarrufuyla ( oyunuyla ) Cb oldu , secilmedi !!!!!!

    Bu rakibini ortadan kaldirma oyunu ( mafyatik bir durum ) yada gel anlasalim BASKISI !!!!!!
    ( Eger sorusturulacak bir durum var ise Erdoganda sorusturulsun ! )

    imamoglu hastalikli bir dönemin ürünü ayni Erdogan gibi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!