TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen İMECE uydusu, ABD’nin California eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İMECE’nin yörüngesine yerleştiğini belirterek, ilk sinyallerin alındığını duyurdu.
Fırlatılma işlemi sırasında ODTÜ Yerleşkesi’ndeki TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde tören düzenlendi.
#Canlı: Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE, ABD’de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden yörüngesine fırlatılıyor https://t.co/QXOEilzKtY
— AA Canlı (@AACanli) April 15, 2023
Törene videoyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar yörüngeye gönderdiğimiz 8 haberleşme uydusundan 3’ü görev süresini tamamladı. Bugün ülkemizin ilk yüksek çözünürlüklü uydusu İMECE’yi uzaya yolcu ettik. Uçuş bilgisayarını ve haberleşme sistemi gibi kritik uygulamaları yerli ve milli olarak geliştirdik. İMECE, Türkiye’nin en gelişmiş yerli gözlem uydusu olacak. Afet yönetimi, tarım, ormancılık gibi pek çok alanda gözümüz olacak” dedi.
bilgisayar animasyonlari her zaman oldugu gibi. Iki uydu firlatildi deseler onu da yiyecek herkes. Uc uydu firlatildi deseler daha da datlu olacak.
kardes, acil egitim almaya baslaman lazim, okulu bitirdim diyorsan tavsiyem temiz kafayla tekrar basla
Bu Papazlar Amerika ile papaz olmamaislarmiydi. Uydu bakiyorumda Amerikanin yardimiyla firlatilmis. Bu Papazlarin medyasi teknolojide Amerikayi gectik diye algi yaratmiyorlarmiydi?
Bir millet hangi siyasetcisine oyunu verecegini bilmez ise ne kendi gelecegini nede genc nesillerinin guvencesini guven altina alabilir.
Turkiyenin ve gelecek nesillerin gelecegi Dogu Akdenizde yatan Carbon yataklarindadir. Ancak goruyorsunuz RTE kendi siyasi gelecegini dusunerek Mavi Vatani bugun satmistir. Italyanlar, Amerikalilar, buunlara Katar da dahildir, daha bilmediklerimiz Kibris Rum kesiminden ve Yunanlilardan aldiklari izinlerle Dogu Akdenizde Turk gencligin zenginligini calmaktadirlar, AKP ve RTE da seyredip yandas medyasi ile gercekleri saklamaktadir. Ne yazik ki Muhalefette ayni cizgide bu hirsizliklara goz yummaktadirlar.