1. Haberler
  2. Gündem
  3. MSÜ Rektörü Afyoncu’dan ‘teğmenler’ açıklaması… Avukatları yanıt verdi

MSÜ Rektörü Afyoncu’dan ‘teğmenler’ açıklaması… Avukatları yanıt verdi

MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu, Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos 2024’teki mezuniyet töreninin ardından kılıç çatarak subay andını okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını atan teğmenlere ilişkin konuştu.

featured

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘BİRÇOK DEVLET KURUMUNDA KRİPTO FETÖ’CÜLER VARDIR’

Halen birçok devlet kurumunda FETÖ’cülerin olabileceğini düşündüğünü belirten Afyoncu, şunları söyledi:

“15 Temmuz’da bütün askeri eğitim kurumları çökmüş, 16 bin askeri öğrenciyi başka okullara naklediyorsunuz, 23 binden fazla insanı ihraç ediyorsunuz.. Şunu net söylüyorum; başta sivil üniversiteler olmak üzere, bugün hala birçok devlet kurumunda kripto FETÖ’cüler vardır. Sayısını bilemem ama var.

Devletin istihbarat raporlarında, hala askeri okullara sızmaya çalıştıklarını görüyoruz. Tespit ederseniz almıyorsunuz. Çünkü vazgeçmiyorlar. Bunun tamamını tespit etmeniz mümkün değil. 12 Şubat 2012 MİT krizinden sonra bazı FETÖ’cüler farklı gruplara girdi. Bunun içinde sol örgütler de var.”

‘ASKERİ HASTANE’ MESAJI

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’ye konuk olan Afyoncu, 15 Temmuz sonrası kapatılan askeri hastanelerin yeniden açılması için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

TEĞMENLER AÇIKLAMASI

Afyoncu, Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos 2024’teki mezuniyet töreninin ardından kılıç çatarak subay andını okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını atan teğmenlerin ihracına ilişkin konuştu.

Teğmenlerin kılıçlı yemininin askeri mevzuatta olmayan bir şey olduğunu ve yapılamayacağını savunan Afyoncu, “7 kez izin istemişler 8 kez hayır denilmiş.” diye konuştu.

Teğmenlerin “yapmayın denilen şeyi ısrarla yaptıklarını” belirten Afyoncu, “Orada sadece 5 Teğmen ceza almadı. O yemine katılan birçok Teğmen ceza aldı.” dedi.

“Burada problem Atatürk’ün adını anmak değil, disiplinsizlik.” diyen Afyoncu, şu mesajı verdi:

“Atatürk’e saygısı olmayanın Harp Okulu’nda yeri yoktur. Orduya siyaset giremez. Ben buna müsaade etmem. Balkan Savaşını bilen bir adamım. Orduya siyasetin girmesi bütün Balkanları kaybetmemize sebep oldu. Tarih şuuru olan hiç kimse buna müsaade etmez.”

AVUKATLARINDAN YANIT

Teğmenlerin avukatlarından Serdar Öztürk, Afyoncu’nun açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Afyoncu’ya “Yüreğin varsa bizim karşımıza çık” sözleriyle seslenen Öztürk, “Madem mevzuatta olmayan işler yapılmıyor yeminler edilmiyor marşlar okunmuyor resmi tören esnasında okuttuğun 100 yıl marşı mevzuatta var mı” sorusunu sordu.

Serdar Öztürk, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Yalan söylüyorsun Erhan Afyoncu! Subay andının 28 Şubatla ne alakası var? Başka yalan bulamadın mı? Bu yemin ilk defa 30.08.1995’te Yaşar Büyükanıt Kara Harp Okulu komutanı iken devre birincisinin yazdığı yemin metni Büyükanıt’ın beğenmesi ve onayı ile okundu! Hiçbir kanun yönetmelik ve yönergede tören bittikten sonra ne yapılacağı ya da ne yapılmayacağı ile ilgili bir düzenleme yoktur Hatta senin idari tahkikat raporu ekine bile koyamadığın tören emrinde de yoktur TSK’da her şey emirle yapılır! Ve böyle bir resmi törenin bitiminden sonra teğmenler tarafından okunan subaylık andı mevzuattan kaldırılmış değildir! Bu And senin tarafından 29.03.2023’te sadece MSÜ’den kaldırıldı! Ancak 16 Ağustos 2024 tarihinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda savunma bakanının önünde bu ant yapıldı! Meydanı boş bulunca tabi sallamak kolay. Ahmet Hakan gibi misyonerlerle ancak paslaşarak program yapabilirsin. Yüreğin varsa bizim karşımıza çık. Madem mevzuatta olmayan işler yapılmıyor yeminler edilmiyor marşlar okunmuyor resmi tören esnasında okuttuğun 100 yıl marşı mevzuatta var mı? bilmiyorsan söyleyeyim mevzuatta yok! Mezuniyet töreninde hangi marşın okunacağı ise mevzuatta var ve bu 100. Yıl Marşı değil.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 18 Şubat 2025, 01:27

    E Afyoncu beye sormak isterdim

    Ordu’da ve kamu da cemeatlerin son 25 yılda nasıl bu kadar sızdığını aciklasa idi
    Sorumlu kim
    Kimler

    MSU nün başında olduğu için bu konularda bilgisi vardır
    M Bardakçı ya niye görev verilmedi bunu da merak ettim
    Habertürk te bir arada idiler
    Medya daki durumuda çok iyi analiz edebilir yıllarca TV deydi
    Siyasi ayaktakiler hakkında da bilgisi vardır
    Keşke anlatsaydi

    Yazacağım çok şey var lakin
    Yazamıyorum

    Hayat devam ediyoda
    Hayat devam ediyo

    Sizin yorumlarida takip edip işlem yaparlar
    Çocuklar var ihtiyaçları var

    Bu gidisatta
    Şener şen in film karakteri gibi koşacağız sonunda koşu nereye giderse

    Erdem beye yeni programinda başarılar
    Ayfoncu bey bu göreve neden secildiginide anlatsa
    En merak ettiğim konu bu aslında

    Merakım
    Eski iç işleri bakanı güvenlik makalesi bile okumadım demişti
    Acaba Erhan beyin bu konularda nasıl bir geçmişe sahip olduğu

  2. Cokcok Erkan

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!