Diyarbakır’da hakkında kayıp ilanı verildikten 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleştirildi. Tutuklu Nevzat Bahtiyar’ın “Vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım” diyerek verdiği yeni ifadesinin ardından evinde ve ahırında DNA örnekleri arandı. İçişleri Bakanlığı’ndan gizli tanık olması beklenen kişiler için tanık koruma programında görevli uzmanlar köye gitti.
Nevzat Bahtiyar, vicdan azabı çektiğini belirterek, bildiği her şeyi anlatacağına dair cezaevi yönetimine dilekçe verdi. Gizlice adliyeye getirilerek ifadesi yeniden alınan Bahtiyar, amca Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ile cinsel ilişki yaşadığını gören küçük kızı boğarak öldürdüğünü kendisine söylediğini öne sürdü. Bahtiyar, Narin’in cesedini ilk kez ailesiyle birlikte yaşadığı evinde gördüğünü, Salim Güran’ın kendisine “Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim’ dediğini” iddia etti.
Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, Nevzat Bahtiyar cezaevinden çıkarılarak ek ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri Bahtiyar’ın evinde ve ahırında yeniden DNA ve incelemesi yaptı.
KAMERALI ÖZEL ODALARDA TUTULUYORLAR
Cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireylerinin dahi görüşmelerine izin verilmediği belirtildi.
Aynı şekilde görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile bireylerinin de tutukluların ziyaretçi olarak cezaevinde görüşmelerine izin verilmediği öğrenildi. Bir araya geldikleri takdirde delillerin karartılmasına yönelik tekrardan ifade değişikliğine gidebilecekleri ihtimali nedeniyle cezaevindeki özel güvenlikli odalara alınan aile bireylerinin odalarına sayım ve yemek ihtiyacı için giriş-çıkış yapan infaz koruma memurlarının da yine belirlenen daimi personelden seçildiği ve bunların da dışarıdaki aile bireyleriyle olası bir irtibat kurmaları veya bilgi getirip götürmelerinin de önüne geçmek için mesai saati içinde tümünde ses kaydı alabilen yaka kamerası olduğu öğrenildi. Aile bireylerinin gerek birbirleriyle gerekse dışarıyla tüm bağlantılarının kesildiği ifade edildi.
3 KİŞİLİK ÖZEL EKİP GELDİ
Aile bireylerinden ve köyde tanık olarak bilgisine başvurulan kişi sıfatıyla daha önce ifadeleri alınan iki kişinin can güvenlikleri nedeniyle soruşturma dosyasında cinayetin sır perdesini aralayacak doğrudan görgüye dayalı bilgi sahibi oldukları için gizli tanık olarak ifadelerinin alınacağı bilgisi üzerine 3 kişilik uzman ekibin Ankara’dan Diyarbakır’a geldiği ortaya çıktı.
İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen tanık koruma programında görevli uzman ekibin, iki kişinin gizli tanık sıfatıyla korumaya alınması için çalışma yürüttüğü belirlendi. Uzmanlar, gerek 12 kişinin tutuklu bulunduğu cezaevinde, gerekse Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmayı yürüten savcılarla görüşmeler yaptıktan sonra tekrar Ankara’ya döndü.