1. Haberler
  2. Gündem
  3. Polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katilin kirli geçmişi: ‘Saygı indirimi’ almış!

Polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden katilin kirli geçmişi: ‘Saygı indirimi’ almış!

Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden ve 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti'nin 24 adliye dosyası bulunduğu öğrenildi. Geçti'nin geçmişte mahkeme tarafından "saygı indirimi" aldığı ortaya çıktı.

featured

Olay, 22 Eylül 2024 tarihinde saat 23.00 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı.

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı.

İlişkili Haber
thumbnail

En acı anons! Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın eşi saldırıyı telsizden öğrenmiş

Haberi görüntüle

Polis memurlarının da karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın ardından gözaltına alınan katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlişkili Haber
thumbnail

26 suç kaydı var! Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın silahlı pozları çıktı

Haberi görüntüle

YUNUS EMRE GEÇTİ HAKKINDA YENİ AYRINTILAR

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre; polis Şeyda Yılmaz’ı şehit eden ve 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Geçti’nin 24 adliye dosyası bulunduğu belirtildi. Geçti’nin arkadaşına silahla ateş ettiği bir videoyu gönderip onu bıçakladığı, trafikte birine ateş açtığı, bir arkadaşını gasp edip 11 yıl hapis cezasının “saygı” indirimiyle üç yıla düştüğü ortaya çıktı.

26 suç kaydı bulunan Geçti’nin adliyeye intikal eden 24 dosyasından 14’ünde şüpheli, 6’sında ise suça sürüklenen çocuk sıfatıyla yer aldığı tespit edildi. Geçmişine bakıldığında gasp, silahla yaralama ve tehdit gibi birçok suça karıştığı görüldü.

ARKADAŞINI SİLAHLA YARALADI

Geçti’nin en yakın zamanlı dosyalarından biri ortaokuldan beri arkadaş olduğu Ali Y.’yi yaralamasıyla ilgili.

Yunus Emre Geçti’nin, kız arkadaşına hakaret ettiği iddiasıyla Ali Y. ile tartıştığı, tartışmadan sonra Geçti’nın, Instagram’dan arkadaşına etrafa tabancayla ateş ettiği videoyu gönderip ‘ansızın’ yazdığı belirtildi.

İddiaya göre Geçti, videoyu göndermesinin üstünden dört gün geçmeden 28 Haziran 2024’te sokak ortasında arkadaşı Ali Y.’yi bacak ve kalçasından yaraladı, ayrıca “Seni doğrarım” diye bağırdı.

Ali Y.’nin şikayeti üzerine ifadesi alınan Geçti, iddiaları reddetti. Kimlik tespitinde oto galerici olduğunu ve olayda saldırıya uğrayanın kendisini olduğunu öne sürdü.

Savcılık “basit yaralama” suçundan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sürüyor.

SİLAHLA TEHDİT VE MALA ZARAR VERME

Geçti’nin, 10 Ağustos 2023’te başka bir suça daha karıştığı belirlendi. Ümraniye’de trafikte bekleyen Hasan A.’ya silahla ateş açan Geçti, daha sonra silahın kabzasıyla araç camını kırarak Hasan A.’nın kolunu yaraladı.

İlk başta şikayetçi olan Hasan A., daha sonra şikayetini geri çekti. Ancak savcılık, “silahla tehdit” suçundan Geçti hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Duruşmalara katılmayan Geçti hakkında mahkeme, zorla getirilme kararı çıkardı.

ARKADAŞINI GASBETTİ

Geçti’nin karıştığı bir diğer olay, 19 Eylül 2022’de gerçekleşti. İddiaya göre Geçti ve üç arkadaşı, Taha S.’yi Sancaktepe’de bir ormanlık alanda darp ederek bin lirasını ve telefonunu gasp etti. Şüphelilerin, daha sonra mağdura eşyalarını geri vermek için 7 bin lira daha talep ettiği öne sürüldü.

Geçti ve diğer sanıklar hakkında “silahla yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Geçti, suçu kabul etmeyip sadece tartışma yaşandığını savundu.

‘SAYGI İNDİRİMİ’ ALDI

Yunus Emre Geçti, “silahla yağma” suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak olay sırasında 18 yaşından küçük olması, mağdurun zararını gidermesi ve duruşmadaki “saygılı” tavırları nedeniyle mahkeme cezasında indirim yaptı. Sonuç olarak Geçti’nin cezası 3 yıl 20 güne düşürüldü.

Diğer sanıklar da farklı oranlarda cezalara çarptırıldı. Dosya, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!