1. Haberler
  2. Gündem
  3. TSK’ya ‘kimyasal silah’ iftirası atmıştı: Şebnem Korur Fincancı’ya para cezası

TSK’ya ‘kimyasal silah’ iftirası atmıştı: Şebnem Korur Fincancı’ya para cezası

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ‘kimyasal silah kullanıyor’ iftirası atan, eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında açılan manevi tazminat davasında karar çıktı.

featured

Şebnem Korur Fincancı’nın, ‘TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını’ iddia ettiğine dair açıklamaları nedeniyle açılan manevi tazminat davasında karar çıktı.

DHA’nın haberine göre Fincancı, 50 bin TL para cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Fincancı, terör örgütü PKK’nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini ‘kimyasal silah’ kullanmakla suçlamıştı.

Teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyen Fincancı, “Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da ne yazık ki çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz” diye konuşmuştu.

Fincancı, Türkiye’nin derin bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini de savunmuştu.

ADNAN OKTARCILARA ‘İŞKENCE’ RAPORU DA DÜZENLEMİŞTİ

Öte yandan Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy suikastlerine ilişkin şaibeli raporlarıyla gündemdeki yerini koruyan eski TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın 2005 yılında 6 yıl geriye dönük olarak Adnancılar’a “işkence yapıldığına dair” rapor hazırladığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haber
thumbnail

Şebnem Korur Fincancı’nın Adnan Oktar için hazırladığı sahte işkence raporlarında gözden kaçan ayrıntı

Haberi görüntüle

1999 yılındaki operasyonu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi Kurucu Müdürü Adil Serdar Saçan, örgüte sahte işkence raporu verip tanıklık yapan Fincancı’nın ‘Adnan Oktar’ bağını mahkemede şu sözlerle anlatmıştı:

“Bunlar (Adnancılar) gitmişler ona şimdi… Şebnem Korur Fincancı, polis düşmanıdır. O net bir şekilde de söyler bunu, polis düşmanı olduğunu… Gidiyorlar buna diyorlar ki “bize rapor ver” o 11 yıl sonra meselesinin sebebi bu. Bu da bak şey diyor: “Posttravmatik stres bozukluğu”… Ezberlemişim artık. 11 yıl sonra “posttravmatik stres bozukluğu” diye bunlara rapor verdi. Herhalde ondan bahsediyorlar. Biz de bunun üzerine dedik ki “Adli Tıp’tan bir rapor alınmıştı zaten”.

İlgili Haber
thumbnail

‘Şeytanın avukatları’ sahnede: Şebnem Korur Fincancı’nın ekibi harekete geçti!

Haberi görüntüle
İlgili Haber
thumbnail

Adil Serdar Saçan mahkemede anlatıyor: Şebnem Korur Fincancı’nın ‘Adnan Oktar’ bağı

Haberi görüntüle

Adli Tıp Uzmanı Onur Beden, Veryansın Tv’de yaptığı açıklamada Fincancı’nın hazırladığı raporların tümüyle sahte olduğunu, bunun gerekçesinin ise raporun hangi mahkemeye yazıldığının belirtilmemesi olduğunu anlatmıştı.

DHA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!