Türkiye 31 Mart günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti.
NTV’nin aktardığına göre seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre; CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi ve İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı.
Seçimlere itiraz süreci 2 Nisan günü başladı. Buna göre, 2 Nisan Salı günü saat 15.00’e kadar ilçe seçim kurullarına, sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itiraz edildi.
İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar ise 2 gün içerisinde, yani 4 Nisan’a kadar karara bağlandı.
İlçe seçim kurulundan çıkan kararlara itiraz eden siyasi partiler ve bağımsız adayların bir sonraki durağı il seçim kurulları oldu.
İl seçim kurullarına 5 Nisan Cuma gününe kadar itiraz etme hakları olan siyasi partilerin ve bağımsız adayların yapmış oldukları itirazlar ise en geç 7 Nisan Pazar gününe kadar sonuçlandı.
İl seçim kurullarının verdiği kararlara karşı yapılan itirazların adresi ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oldu.
YSK, siyasi partilerin ve bağımsız adayların il seçim kurulları kararlarına karşı yaptığı itirazları değerlendirilmeye devam ederken, son itirazları ise bugün saat 17.00’ye kadar kabul etti.