1. Haberler
  2. Gündem
  3. Teğmenlerin avukatlarından ortak ‘Anıtkabir’ açıklaması

Teğmenlerin avukatlarından ortak ‘Anıtkabir’ açıklaması

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” dedikleri için haklarında başlatılan disiplin soruşturması kapsamında TSK'den ihraç edilen teğmenlerin avukatları ortak bir açıklamada bulundu.

featured

30 Ağustos’ta düzenlenen Kara Harp Okulu töreninde kılıçlarını çatarak ‘Subaylık Andı’nı okuyan ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenler, TSK’den ihraç edilmişti.

ANKA’nın haberine göre; oy çokluğu ile alınan karar kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açarken, teğmenlerin avukatları ‘Anıtkabir’ ziyaretinin ardından ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Teğmenlerimiz, kararın öğrenilmesinden sonra basın mensuplarına, sosyal medya platformlarına veya haber sitelerine herhangi bir açıklama yapmamış, fotoğraf iletmemişlerdir” ifadelerine yer verilirken avukatlar, teğmenlere ait kişisel bilgi ve belgelerin hukuka aykırı bir biçimde ele geçirilip yayılmasını sağlayan kişilere ilişkin hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

‘AÇIKLAMA YAPMAMIŞ, FOTOĞRAF İLETMEMİŞLERDİR’

Teğmenlerin avukatlarından yapılan ortak açıklamada, “30 Ağustos 2024 tarihinde icra edilen Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrasında gelenekselleşmiş subaylık andını okumuş olmaları sebebiyle disiplinsizlik yaptıkları iddia edilerek haklarında Silahlı Kuvvetlerden Ayırma Cezası verilen müvekkil Teğmenlerimiz, kararın öğrenilmesinden sonra basın mensuplarına, sosyal medya platformlarına veya haber sitelerine herhangi bir açıklama yapmamış, fotoğraf iletmemişlerdir“ ifadeleri kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Bununla birlikte, müvekkillerimiz ve avukatları olarak bizim dışımızdaki konunun kamuoyunda yakından takip edilmesinden istifade etmek isteyen- kimseler tarafından yapılan açıklamalara, sosyal medya paylaşımlarına ve basın mensuplarının kendi yorumlarıyla oluşturdukları haberlere itibar edilmemesini; müvekkillerimize ait kişisel bilgi ve belgelerin hukuka aykırı yollarla ele geçirilerek yayılmasını sağlayan kişi ve kurumlar hakkında da sürecin hassasiyetine binaen hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!