1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Ümit Özdağ: Soylu’nun açıklamalarıyla benim edindiğim bilgiler farklı

Ümit Özdağ: Soylu’nun açıklamalarıyla benim edindiğim bilgiler farklı

İstiklal Caddesi'nde dün bombalı saldırının gerçekleştiği yere giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarıyla benim edindiğim bilgiler farklı" dedi. Süleyman Soylu, “Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

featured

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da Taksim’de patlamanın olduğu yeri ziyaret etti. İstihbaratın 15 gün öncesinden bu bölgede bir yoğunlaşma tespit ettiğini belirten Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu söyledi.

Özdağ,  “Dün burada altı şehit verdik. Ülke böyle yönetilmeye devam ederse çok daha şehit vereceğiz ne yazık ki. Türk milletinin başı sağ olsun ama artık Türk milletine de başsağlığı dilemek istemiyoruz. Bunun için Hatay’a sembolik mayın döşemeye gitmiştik. Eğer bizim isteğimiz olsa sınıra mayın döşenseydi, buraya gelen alçak sınırda mayınla kendisi patlar ölürdü.” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’DA GÜVENLİK SAĞLAYAMAYANLARIN KOMŞU ÜLKELERDE GÜVENLİK SAĞLAYACAĞI RÜYALARI GÖRMESİ TRAJİK’

“Zafer Partisi’nin, Suriye’nin Türkiye için bir güvenlik tehdidi olduğu uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı” diyen Özdağ, “Güya Türkiye’nin kontrolündeki Afrin’den çıkıp gelen biri Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Bu sırada İçişleri Bakanı da Türkiye’nin Erbil’e, Şam’a, Bağdat’a da güvenlik getireceği iddialarında bulunuyor. İstanbul’da güvenlik sağlayamayanların komşu ülkelerde güvenlik sağlayacağı rüyaları görmesi kadar trajik bir şey olamaz.” dedi.

Tehdidin bununla da sınırlı olmadığını belirten Özdağ, Suriye sınırındaki belirli bölgelere kontrolün HTŞ ve El Nusra’nın tamamen denetimine girdiğini söyledi.

‘BANA ULAŞAN BİLGİLER OLDUKÇA FARKLI’

15 günden bu yana devletin bütün istihbarat ve güvenlik sistemlerinin bu bölgede bir yoğunlaşma saptadığını belirten Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgilerle kendisine ulaşan bilgilerin farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Patlama sırasında kendisi Suriye’de olan Süleyman Soylu’nun bir açıklama yaptığını, bazı imalarda bulunduğunu duyduk… Gerçekten Süleyman Soylu’nun ifade ettiği gibi bu hadisenin arkasında bahsettiği devlet mi var? Yoksa bir başka devlet ile mi bağlantı var? Önümüzdeki günlerde bunun ortaya çıkacağını göreceğiz. Çünkü benim edindiğim bilgi Süleyman Soylu’nun kamuoyuyla paylaştığı bilgiden oldukça farklı gözüküyor.”

SOYLU, ‘ABD’NİN TAZİYESİNİ REDDEDİYORUZ’ DEMİŞTİ

Süleyman Soylu, “Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye mesajını kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır.” demişti.

İlişkili Haber
thumbnail

Süleyman Soylu: ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

İstiklal Caddesi’nde patlama

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Taksim’deki teröristin kaçış anı kamerada

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Taksim bombacısının yakalanma anı polis kamerasında

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

Haberi görüntüle
İlişkili Haber
thumbnail

Saldırıda hayatını kaybedenlerden geriye fotoğrafları kaldı

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. ikiside devlet adamı olmaz çok lavbali içişleri bakanı ama dış işleri bakanı gibi konuşuyor diğeri de böyle bir saldırıyı döşeyeceği iki tane mayınla çözeceğini sanıyor

    • Yasin iki tane mayın değil , tüm sınırı koruyacak ne kadar mayın gerekliyse o kadar mayın. Bombayı patlatan kişi sınırdan kaçakçılarla gelmiş .O söylediğin 2 mayından biri o kaçakçıların güzergahında olsaydı , o patlama istiklalde değil , sınırda kaçakçılarla birlikte olurdu .Bunda anlamicak ne var Yasin ?

      • Mesut kardeşim o zaman o mantıkla akdenize de mayın döşeyelim fetocular yunanıstana kaçmasın yıl olmuş 2022 artık mayın 1800 yılların çözümü bugünün çözümü başka olmalı bunu yapacak olanda siyasilerin vizyonu

        Cevapla
    • 15 Kasım 2022, 00:00

      Ümit hocanın ne söylediğini tam anlayamamak…

      Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!