1. Haberler
  2. Gündem
  3. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda doğal gaz kaçağı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda doğal gaz kaçağı

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda, doğal gaz tesisatındaki kaçak nedeniyle rahatsızlanan 25 kişi hastaneye kaldırıldı.

featured

Olay, sabah saatlerinde Rıfat Börekçi Caddesi’ndeki Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda meydana geldi. Kurumun yemekhanesinde çalışanlar, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi rahatsızlıklar yaşarken bazı çalışanlar da baygınlık geçirdi. İhbar üzerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Sağlık görevlileri bayılanlara ilk müdahaleyi yaptı. Rahatsızlık yaşayan 25 kişi, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Bina ise tedbir amaçlı boşaltıldı.

Doğal gaz ekipleri binada inceleme yaptı. Araştırma sonucu binadaki doğal gaz tesisatında kaçak tespit edildi. Binadaki gaz kesildi.

‘HERKES BİRDEN RAHATSIZLANDI’

Kurumun mutfak personellerinden Yusuf Gümüş, kendisinin de gazdan etkilendiğini; ancak durumunun iyi olduğunu belirterek, “İlk önce herkes birden rahatsızlandı. İlk başta biz bir rahatsızlıkları var diye düşündük, ondan sonra diğer arkadaşlar da bayılmaya başladı. Ambulans çağırmak zorunda kaldık. Şu an durumum iyi, sadece biraz tansiyonum düşmüş o kadar. Diğer arkadaşların da durumlarının iyi olduğu söylendi” dedi.

BAŞKENT GAZ’DAN AÇIKLAMA

Başkent Gaz’dan yapılan açıklamada, zehirlenme ihbarının ardından ilgili adrese kısa sürede 2 farklı Acil 187 ekibinin sevk edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Olayın yaşandığı yemekhane ve mutfak kısmında gaz ölçüm cihazı ile yapılan kontrollerde, ortamda doğal gaz ve doğal gazın yanması sonucu oluşan zehirleyici karbonmonoksit gazı olmadığı, mutfak kısmında havalandırmanın açık olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca, binanın kazan dairesi kısmında gaz ölçüm cihazı ile yapılan kontrollerde ortamda doğal gaz ve karbonmonoksit gazı bulunmadığı, kazan dairesi kısmında havalandırmanın açık olduğu, doğal gaz ve karbonmonoksit gaz kaçağı olmadığı tespit edilmiştir.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!