Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) İskele kentindeki konserde sahnede fenalaşan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şarkıcı Volkan Konak’ın cenazesi uçakla Türkiye’ye gönderildi.
Konak’ın cenazesi, ön otopsi yapılmak için başkent Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Burada yapılan ön otopsiden sonra Konak’ın cenazesi, tabuta konularak cenaze nakil aracı ile Ercan Havalimanı’na götürüldü.
İstanbul tarifeli uçağa yüklenen şarkıcı Konak’ın cenazesinin daha sonra Trabzon’a götürüleceği öğrenildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
KKTC polisi, Konak’ın sahnede ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Konak’ın kesin ölüm nedeninin yapılacak ileri tetkikle belirleneceği bildirildi.
CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
Cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye gönderilecek olan Konak’ın, Trabzon’un Maçka ilçesinde babasının yanına defnedileceği açıklandı.
Türkiye’nin Gazimağusa Başkonsolosluğu cenaze sürecini yakından takip ederken, Volkan Konak için Çarşamba günü Trabzon Maçka’daki aile kabristanında cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.
SON SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI
Konak’ın ölümü, kısa sürede tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Ünlü sanatçının sahnedeki son sözleri de ortaya çıktı.
Görüntülerde Konak’ın, “’Volkan Abi, sivri konuşma, içeri atarlar seni’ diyorlar. Ya bırak… Sen bilmez misin devrimciler korkmaz?” dediği duyuluyor.
Konak’ın ani ölümü, kısa sürede tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Ünlü sanatçının sevenlerinden taziye mesajları yağdı.
NİHAT GENÇ’TEN MESAJ
Yazar Nihat Genç de arkadaşı Volkan Konak’ın ölümünün ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
Genç, şu ifadeleri kullandı:
“Acımız ve yasımız çok büyük!
Milletimizin sevgilisi, biricik sanatçısı, Karadeniz türkülerinin muhteşem ve unutulmaz sesi, VOLKAN KONAK sahnede kalp krizi geçirip vefat etti.
Bayramımız yasa döndü!
Milletimizin başı sağolsun!
Önce Kazım Koyuncu, şimdi Volkan Konak. Güzelliklerine, seslerine, soylu duruşlarına doymadan aramızdan ayrıldılar. Artık milletimizin kalbinde yaşayacaklar, Allah gani gani rahmet eylesin.”
Acımız ve yasımız çok büyük!
Milletimizin sevgilisi, biricik sanatçısı, Karadeniz türkülerinin muhteşem ve unutulmaz sesi, VOLKAN KONAK sahnede kalp krizi geçirip vefat etti.
Bayramımız yasa döndü!
Milletimizin başı sağolsun!
Önce Kazım Koyuncu, şimdi Volkan Konak.… pic.twitter.com/2ip49FnCuW
— Nihat Genç (@nihadagenc) March 31, 2025
‘YAYLALARIMIZIN ÜSTÜNDEN UÇTU UÇTU GÖKLERDEKİ KARTAL’
Genç, bir sonraki paylaşımında ise şunları kaydetti:
“Köyümüzün en meşhuru! Çamurlu lastik ayakkabılar ve kokusu baygınlık veren zehirli zifin çiçeği! Ve tepeleri terk etmeyen savaştan beter yağmur sis ve başımıza düşen kaya parçaları! Bir soluk dinlenip çay içtiğimiz fındık bahçeleri! Ve akşamlara kadar konuşup yorulmadığımız Trabzonspor’umuzun en fanatiği! Maçka deresinin en parlak taşı! Yaylamızın en güzel çiçeği! Hamsiköy’ün Zigana’nın sabahları ağlayan akşamları neşelenen çayırları! Duydun mu memleket! Ormanımızın en güzel gülü! Coşan derenin bembeyaz köpüğü! Dağlarımızın en asil ağacı! Tam da avaz avaz çığlık çığlığa söylerken memleketinin türkülerini! Kalbinin orta yerinde geldi yine yayla zamanı geldi yine bu güzel çayırları bırakıp gitme zamanı! Duydun mu Maçka! Yaylalarımızın üstünden uçtu uçtu göklerdeki kartal! Başın sağolsun memleketim Maçka!”
Köyümüzün en meşhuru! Çamurlu lastik ayakkabılar ve kokusu baygınlık veren zehirli zifin çiçeği!
Ve tepeleri terk etmeyen savaştan beter yağmur sis ve başımıza düşen kaya parçaları! Bir soluk dinlenip çay içtiğimiz fındık bahçeleri! Ve akşamlara kadar konuşup yorulmadığımız…
— Nihat Genç (@nihadagenc) March 31, 2025
VOLKAN KONAK KİMDİR?
Volkan Konak, 1967 yılında Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’na girdi. 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl, yine İTÜ bünyesinde halk müziği alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve 1991 yılında bu programı başarıyla tamamladı.
Sanat yaşamına 1989 yılında çıkardığı “Suların Horon Yeri” albümüyle adım attı. Zaman içinde yalnızca Karadeniz yöresiyle sınırlı kalmadan, farklı bölgelerden ezgilerle müziğini çeşitlendirdi. Müziğine edebi bir boyut katan Konak, birçok eserinde Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yaşar Miraç ve Sunay Akın gibi önemli isimlerin şiirlerine yer verdi.
1993 yılında yayımladığı “Efulim” albümüyle geniş kitlelere ulaştı. Bu albümü, “Gelir misin Benimle”, “Volkanik Parçalar” ve “Pedaliza” gibi önemli yapıtlar takip etti. Konak, müzik üretimini kendi kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon üzerinden sürdürdü.
Volkan Konak, 1992 yılından bu yana hayatını paylaştığı Selma Konak ile 1998 yılında evlendi. Ancak o yıllarda yaşadıkları ekonomik şartlar sebebiyle düğün yapma imkanı bulamadılar. Aradan geçen çeyrek asrın ardından çift, çocuklarının da katıldığı özel bir törenle bu hayalini gerçekleştirdi.
Üç çocuk sahibi olan Konak ailesinin kızları Şimal ve Derin, oğulları ise Volkan adını taşıyor.
Kuzey’in oğlunun 1 eşi, 3 evladı vardı. Arkaşından hakaret edenlerin önderlerinin kaç eşi, kaç kölesi, kaç cariyesi vardı.