Altılı masa toplantı dün Saadet Partisi’nden yapıldı. Toplantının yapıldığı salonda iki fotoğraf asılıydı. Biri Milli Görüş hareketi lideri Necmeddin Erbakan’a diğeri ilk meclisin açılışında Atatürk’ün dua okuduğu fotoğraftı. Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Mustafa Kemal’in fotoğrafını astığınız duvarda, Erdoğan’ın fotoğrafının olmamasını nasıl izah edebilirsiniz?
Kurmak istediğiniz ittifak uğruna, CHP’ye şirinlik yapmak için Mustafa Kemal fotoğrafını duvarınıza asıyorsunuz da. Ayasofya’nın hatırına, Erdoğan’ın fotoğrafını duvarınıza asamıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.
Büyük önder Atatürk’e “Atatürk” demekten imtina eden, “Mustafa Kemal”, “CHP Genel Başkanı” ifadelerini kullanan Karahasanoğlu’nun yazısının satır başları şöyle:
“(…) İki ayrı duvarda, iki ayrı fotoğraftakiler kimler?
Birinci fotoğrafta, Mustafa Kemal’i hemen tanıyabiliyorsunuz ama..
İkinci fotoğrafta ne Erbakan hocanın varlığını, ne de yanındakilerin kimler olduğunu tahminde biraz zorlanıyorsunuz..
Varsınlar, fotoğraflardan CHP Genel Başkanı’nın fotoğrafını, hemen bilinecek şekilde, kendi liderlerinin fotoğrafını ise adeta yakınına gelince göreceğiniz ölçüde kullansınlar..
Kendi takdirleridir..
Ama..
Mustafa Kemal’in henüz Cumhurbaşkanı olmadan verdiği bir görüntüyü, (haydi dua ederken çekilmiş olduğu için önemseyerek) duvarınıza astı iseniz..
Bugünkü Cumhurbaşkanı’nın, dua ederken bir fotoğrafını hiç bulamadınız mı ki, duvarlarınızdan üçüncüsüne, dördüncüsüne asamadınız?
Öyle ya..
Kriter, cumhurbaşkanlarının fotoğraflarını asmak ise..
Ayrıca Milli görüş çizgisinin ilk liderinin fotoğrafını asmak ise..
Erbakan hocanın fotoğrafını asmanızda kimsenin itirazı olamaz..
O tartışma dışında..
Ama CHP’nin ilk genel başkanının fotoğrafını astığınız yerde..
Bugünkü cumhurbaşkanının, sizin önemsediğiniz yönde yüzlerce, binlerce fotoğrafı olduğu halde..
Duvarınıza bir fotoğrafının asılmasını çok görüyor iseniz..
Burda bir gariplik yok mudur?
Ki, konuyu biraz eşelesek..
Tablo çok daha vahim bir şekilde karşımıza çıkıyor..
Erbakan Hoca’nın hayatı boyunca açmak için mücadele verdiği Ayasofya’yı, müzeye çeviren bir parti genel başkanının fotoğrafını duvarınıza asıyorsanız..
O Ayasofya’yı, Erbakan Hoca’nın da istediği şekilde camiye çeviren cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını haydi haydi asmanız gerekir..
Partinizden onlarca, yüzler yöneticinin mahkum olduğu 5816 sayılı kanuna aykırılık karşımızda duruyor iken..
Hakaret ettiğiniz iddiası ile adliye adliye dolaştırıldığınız, saygısızlık ettiğiniz iddiası ile defalarca haksız yere mahkum edildiğiniz CHP’nin ilk genel başkanının fotoğrafını astığınız duvara, bir de 2000 yılına kadar beraber yürüdüğünüz bugünkü Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını asmanız doğru olmaz mıydı?
Bu ülkede Erbakan Hoca’nın savunduğu ne kadar değer var ise..
Hepsine düşmanlık edenlerin; adeta ilah gibi gördükleri Mustafa Kemal’in fotoğrafını astığınız duvara..
İmam Hatipleri kapatanların, başörtü yasağını bu ülke insanlarına reva görenlerin tabulaştırdığı Mustafa Kemal’in fotoğrafını, şu veya bu sebeple astığınız, asmak zorunda kaldığınız duvarınıza.
Erbakan Hoca’nın da istediği şekilde, başörtü yasağının kaldırılmasını hayata geçiren Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını..
Erbakan Hoca’nın hedefi olan İmam Hatipleri çoğaltma başarısını gösteren, katsayı zulmünü kaldıran Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını, o duvarınıza niye asamıyorsunuz?”