İYİ Parti lideri Meral Akşener Malazgirt Zaferi’nin 952’nci, Büyük Taarruz’un 101’inci yıldönümü çerçevesinde Afyonkarahisar’da partisince düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Akşener, yerel seçimlerdeki yol haritasını açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösteren Akşener, “Faydasız siyasetten milletin affına sığınırız. Ben sustum ama ‘yüzde 60 ile kazanırız’ diyenler susmadı. Bilimsel verileri masaya koyan ben sustum ama o verileri yırtıp atanlar susmadı. Bu sessizliği sürdürmek artık mümkün değildir.” demişti.
O SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU
Ancak İYİ Parti liderinin 14 Mayıs seçimlerinden önce söylediği sözler sosyal medyada yeniden gündem oldu.
Habertürk canlı yayınına katılan Akşener, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili tahminde bulunmuş, “Birinci turda seçilecek ben buna inanıyorum” demişti.
Gazeteci Kürşad Oğuz’un “Kaç bekliyorsunuz oy oranı olarak?” şeklindeki sorusunu da yanıtlandıran Akşener, “Ona bakmıyorum, onu bilmiyorum ama kesinlikle birinci turda seçilecek.(Kılıçdaroğlu) Gerçekten seçilecek” ifadelerini kullanmıştı.
İşte o anlar…